Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik marmurkowy
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Joanna" data-source="post: 358124" data-attributes="member: 1024"><p>Malgosiu, wydaje mi się, że za bardzo napowietrzyłaś masę serową przy ubijaniu, dlatego Ci najpierw za bardzo wyrosła, a potem pękła ( ja przygotowując serniki nie używam miksera - mieszam łyżką składniki, aż się połączą). W takiej sytuacji trzeba po wyjęciu z piekarnika objechać nożem brzegi ciasta przy obręczy tortownicy, by opadało równo. Może piekłaś go zbyt długo ( i do tego na termoobiegu? ) </p><p>Jeśli w upieczonym serniku pojawiły się szczelinki, można je zamaskować bitą śmietaną lub kremem ze śmietany, cukru i wanilii. Po ostudzeniu sernik trzeba pokryć warstwą powyższego kremu i włożyć na 10 minut do piekarnika, włączając tylko górną grzałkę. </p><p>Poczytaj sernikowe ABC - może tam znajdziesz jeszcze inną przyczynę Twojego niepowodzenia:</p><p><a href="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=14637" target="_blank">https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=14637</a></p><p>Sernik marmurkowy ma inną konsystencję niż kawowy - jest bardziej kremowy i trudniej sie kroi.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Joanna, post: 358124, member: 1024"] Malgosiu, wydaje mi się, że za bardzo napowietrzyłaś masę serową przy ubijaniu, dlatego Ci najpierw za bardzo wyrosła, a potem pękła ( ja przygotowując serniki nie używam miksera - mieszam łyżką składniki, aż się połączą). W takiej sytuacji trzeba po wyjęciu z piekarnika objechać nożem brzegi ciasta przy obręczy tortownicy, by opadało równo. Może piekłaś go zbyt długo ( i do tego na termoobiegu? ) Jeśli w upieczonym serniku pojawiły się szczelinki, można je zamaskować bitą śmietaną lub kremem ze śmietany, cukru i wanilii. Po ostudzeniu sernik trzeba pokryć warstwą powyższego kremu i włożyć na 10 minut do piekarnika, włączając tylko górną grzałkę. Poczytaj sernikowe ABC - może tam znajdziesz jeszcze inną przyczynę Twojego niepowodzenia: [URL="https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=14637"]https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=14637[/URL] Sernik marmurkowy ma inną konsystencję niż kawowy - jest bardziej kremowy i trudniej sie kroi. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik marmurkowy
Top
Bottom