Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
sernik na zimno
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="Klosewik" data-source="post: 1009963" data-attributes="member: 5645"><p>Składniki:</p><p></p><p>biszkopt z 5 jajek </p><p>wiaderko twarogu 1/2 kg</p><p>1/2 litra śmietany 36%</p><p>1 galaretka cytrynowa ( rozpuszczona w 1 szklance gorącej wody)</p><p>słoik dżemu brzoskwiniowego</p><p>10-15 dkg płatków migdałowych</p><p></p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Twaróg rozmieszać w misce. Oddzielnie ubić śmietanę. Do twarogu dodać ubitą śmietanę i sztywniejącą galaretkę. Wlać na biszkopt i rozsmarować dżem ( wcześniej rozgrzany). Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe, posypać dżem. Wstawić ciasto do lodówki, do stężenia. Ciasto zajmuje dużą blaszkę. </p><p></p><p>Zdjęcie niezbyt wyraźne. </p><p>[ATTACH=full]55184[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Klosewik, post: 1009963, member: 5645"] Składniki: biszkopt z 5 jajek wiaderko twarogu 1/2 kg 1/2 litra śmietany 36% 1 galaretka cytrynowa ( rozpuszczona w 1 szklance gorącej wody) słoik dżemu brzoskwiniowego 10-15 dkg płatków migdałowych Wykonanie: Twaróg rozmieszać w misce. Oddzielnie ubić śmietanę. Do twarogu dodać ubitą śmietanę i sztywniejącą galaretkę. Wlać na biszkopt i rozsmarować dżem ( wcześniej rozgrzany). Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe, posypać dżem. Wstawić ciasto do lodówki, do stężenia. Ciasto zajmuje dużą blaszkę. Zdjęcie niezbyt wyraźne. [ATTACH=full]55184[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
sernik na zimno
Top
Bottom