sernik na zimno

Klosewik

Member
Paź 5, 2007
75
0
0
Składniki:

biszkopt z 5 jajek
wiaderko twarogu 1/2 kg
1/2 litra śmietany 36%
1 galaretka cytrynowa ( rozpuszczona w 1 szklance gorącej wody)
słoik dżemu brzoskwiniowego
10-15 dkg płatków migdałowych


Wykonanie:

Twaróg rozmieszać w misce. Oddzielnie ubić śmietanę. Do twarogu dodać ubitą śmietanę i sztywniejącą galaretkę. Wlać na biszkopt i rozsmarować dżem ( wcześniej rozgrzany). Na suchej patelni uprażyć płatki migdałowe, posypać dżem. Wstawić ciasto do lodówki, do stężenia. Ciasto zajmuje dużą blaszkę.

Zdjęcie niezbyt wyraźne.
IMG_0287.JPG
 

Załączniki

  • IMG_0287.JPG
    IMG_0287.JPG
    101.7 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator: