Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik nowojorski
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="dziunia" data-source="post: 879855" data-attributes="member: 151"><p>Zarówno Margot jak i Joanna podają w swoich przepisach jakiego sera użyły. Margot w dodatku w tytule umieściła &quot;cheesecake&quot; i użyła serka Delfiko, który jest serem o dużej zawartości tłuszczu (24%) czyli jesli tak jest w przepisie to jest to prawie zawsze sernik typu amerykańskiego - sernik nowojorski jest właśnie sernikiem typu amerykańskiego, który ma mieć kremową i ciężką dość konsystencję. A torcik serowy Joanny ma byc lekki i piankowy, trzeba więc uzyć sera o niskiej zawartości tłuszczu. </p><p>Jesli użyjesz do sernika typu amerykańskiego, czyli cheesecake'a, sera o niskiej zawartości tłuszczu to nic się nie stanie, ciasto powinno się udać (Tobie przeciez udało się b. dobrze) ale efekt będzie inny - zarówno smakowo jak i w konsystencji będzie to inaczej wyglądało niż przy zastosowaniu sera o wysokiej zawartości tłuszczu.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="dziunia, post: 879855, member: 151"] Zarówno Margot jak i Joanna podają w swoich przepisach jakiego sera użyły. Margot w dodatku w tytule umieściła "cheesecake" i użyła serka Delfiko, który jest serem o dużej zawartości tłuszczu (24%) czyli jesli tak jest w przepisie to jest to prawie zawsze sernik typu amerykańskiego - sernik nowojorski jest właśnie sernikiem typu amerykańskiego, który ma mieć kremową i ciężką dość konsystencję. A torcik serowy Joanny ma byc lekki i piankowy, trzeba więc uzyć sera o niskiej zawartości tłuszczu. Jesli użyjesz do sernika typu amerykańskiego, czyli cheesecake'a, sera o niskiej zawartości tłuszczu to nic się nie stanie, ciasto powinno się udać (Tobie przeciez udało się b. dobrze) ale efekt będzie inny - zarówno smakowo jak i w konsystencji będzie to inaczej wyglądało niż przy zastosowaniu sera o wysokiej zawartości tłuszczu. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik nowojorski
Top
Bottom