Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik "Pijana wiśnia"
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="anni" data-source="post: 1125011" data-attributes="member: 17357"><p>[ATTACH=full]63461[/ATTACH]</p><p></p><p>Składniki:</p><p></p><p>spód ciasta:</p><p></p><p>250 gram herbatników</p><p>3 łyżki kakao</p><p>100-120 masła</p><p></p><p>1 szklanka wiśni moczonych w koniaku i odcedzonych</p><p></p><p>Masa twarogowa:</p><p></p><p>1 kg sera tłustego (najlepszy jest taki swojski, z bazaru)</p><p>4 jajka</p><p>100 gram masła</p><p>150 gram gorzkiej czekolady</p><p>250 gram cukru</p><p>1 łyżka maki ziemniaczanej</p><p>2 łyżki kakao</p><p></p><p>Glazura:</p><p></p><p>100 g czekolady gorzkiej</p><p>50 g masła</p><p></p><p>Herbatniki pokruszyć, wymieszać z kakao i rozpuszczonym masłem. Wysypać na dno formy do pieczenia i przygnieść dobrze. Wstawić do lodówki.</p><p></p><p>Ser zemleć w maszynce do mięsa dwa, trzy razy. Dodać cukier i miksować całość dodając jajka, po jednym, miękkie masło, rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, mąkę ziemniaczaną i kakao. Zmiksować na jednorodną masę.</p><p>Na spód z herbatników wyłożyć połowę wiśni a na wiśnie wyłożyć połowę masy serowej. Teraz położyć resztę wiśni i przykryć resztą masy serowej. </p><p>Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni przez około 50 - 60 minut. Po upieczeniu nie wyjmować sernika z piekarnika, tylko zostawić w nim do zupełnego wystygnięcia, przy lekko otworzonych drzwiczkach. </p><p>Całkowicie zimny sernik pokryć czekoladową glazurą (rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę wraz z masłem i lekko przestudzić) i wstawić do lodówki na całą noc.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="anni, post: 1125011, member: 17357"] [ATTACH=full]63461[/ATTACH] Składniki: spód ciasta: 250 gram herbatników 3 łyżki kakao 100-120 masła 1 szklanka wiśni moczonych w koniaku i odcedzonych Masa twarogowa: 1 kg sera tłustego (najlepszy jest taki swojski, z bazaru) 4 jajka 100 gram masła 150 gram gorzkiej czekolady 250 gram cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej 2 łyżki kakao Glazura: 100 g czekolady gorzkiej 50 g masła Herbatniki pokruszyć, wymieszać z kakao i rozpuszczonym masłem. Wysypać na dno formy do pieczenia i przygnieść dobrze. Wstawić do lodówki. Ser zemleć w maszynce do mięsa dwa, trzy razy. Dodać cukier i miksować całość dodając jajka, po jednym, miękkie masło, rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę, mąkę ziemniaczaną i kakao. Zmiksować na jednorodną masę. Na spód z herbatników wyłożyć połowę wiśni a na wiśnie wyłożyć połowę masy serowej. Teraz położyć resztę wiśni i przykryć resztą masy serowej. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni przez około 50 - 60 minut. Po upieczeniu nie wyjmować sernika z piekarnika, tylko zostawić w nim do zupełnego wystygnięcia, przy lekko otworzonych drzwiczkach. Całkowicie zimny sernik pokryć czekoladową glazurą (rozpuścić w kąpieli wodnej czekoladę wraz z masłem i lekko przestudzić) i wstawić do lodówki na całą noc. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik "Pijana wiśnia"
Top
Bottom