- Sie 24, 2006
- 9,664
- 0
- 0
Ciasto:
1/2 szkl maku
2 niepełne szkl mąki
14 łyżeczek cukru
180 g margaryny
60 g kisielu czerwonego
2 łyżeczki kakao
10 g wiórek kokosowych
6 jajek
6 łyżek oleju
2 łyżeczki proszku do piecz.
Masa serowa:
1 kg sera tłustego
1 1/3 szkl cukru
200 g margaryny
2 op. budyniu śmietankowego
7 jajek
Wykonanie ciasta:
Maragrynę, olej, żółtka i cukier utrzeć. Dodać mąkę z proszkiem. Na koniec dodać pianę ubitą z białek.
Ciasto podzielić na 4 części, dodać:
I cz. kakao
II cz. wiórki
III cz. kisiel
IV cz. mak
Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (25x35 cm) wykładać ciasto paskami wzdłuż blachy.
Piec ok 40 min w 180 st.
Masa serowa:
Ser zemleć, dodać jajka, cukier, margarynę. Zmiksować i zagotować. Dodać budynie. Gotować mieszając, aż zgęstnieje.
Wystudzone ciasto przekroić i przełożyć gorącym serem.Udekorować.
Ja upiekłam w większej blaszce i było za niskie żeby przekroić
Na ciasto wylałam gorący ser, na wierzch ułożyłam herbatniki, udekorowałam tak jak w gazetce
Moje:
Bardzo dobre
Jednak musi jakąś dobe posiedzieć w lodówce, żeby dobrze się kroiło
1/2 szkl maku
2 niepełne szkl mąki
14 łyżeczek cukru
180 g margaryny
60 g kisielu czerwonego
2 łyżeczki kakao
10 g wiórek kokosowych
6 jajek
6 łyżek oleju
2 łyżeczki proszku do piecz.
Masa serowa:
1 kg sera tłustego
1 1/3 szkl cukru
200 g margaryny
2 op. budyniu śmietankowego
7 jajek
Wykonanie ciasta:
Maragrynę, olej, żółtka i cukier utrzeć. Dodać mąkę z proszkiem. Na koniec dodać pianę ubitą z białek.
Ciasto podzielić na 4 części, dodać:
I cz. kakao
II cz. wiórki
III cz. kisiel
IV cz. mak
Na wyłożoną papierem do pieczenia blachę (25x35 cm) wykładać ciasto paskami wzdłuż blachy.
Piec ok 40 min w 180 st.
Masa serowa:
Ser zemleć, dodać jajka, cukier, margarynę. Zmiksować i zagotować. Dodać budynie. Gotować mieszając, aż zgęstnieje.
Wystudzone ciasto przekroić i przełożyć gorącym serem.Udekorować.
Ja upiekłam w większej blaszce i było za niskie żeby przekroić


Moje:

Bardzo dobre


Ostatnią edycję dokonał moderator: