
SKłADNIKI :
- 1kg sera tłustego
- 2 czubate łyżki budyniu waniliowego
- 1 i 1/2 szklanki cukru
- 150 g masła
- 8 jajek
- bakalie i przyprawy: wanilia, smażona skórka pomarańczowa, rodzynki (jeśli ktoś chce)
ser zmielić trzykrotnie , żółtka utrzeć z połową cukru na puszysta masę , białka ubić na sztywno z drugą połową cukru na sztywno. Do sera wsypać budyń wymieszać potem dodać żółtka i białka delikatnie mieszać do połączenia się mas - powinna być jednolita i puszysta na koniec dodać jeśli ktoś chce po łyżce bakalii (lecz ja sam osobiście wolę bez dodatków )
masę wyłożyć na okrągłą blachę o śred ok 23 cm wyłożoną pergaminem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 C przez ok 50 mi ( do momentu aż sernik nie urośnie i zarumieni się) po upieczeniu wyciągnąć z piekarnika i jeść po wystygnięciu (a to że opadnie to normalka dla sernika)
SMACZNEGO

