tatter @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724203O i Margot tez jest !
Sernik, te "moj" bez zakalca...i taka zawsze dumna zniego bylam, ze nie jest "zakalcowaty", ale teraz widze ma byc odwrotnie...,Tatter ,bo widzisz czasami na opak jest lepiejale tylko czasami
Joanna @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724205Tatter -
Margot - nie roń łez, mój jeszcze w piekarniku, więc na dwoje babka wróżyła! A nuż uda się z zakalcem.na to liczę
Maraa @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724290Margot, zrobiłam i właśnie siedzi w piekarniku, już się nie mogę doczekać tego zakalcaJutro zdam relacjęto czekam
A ja coś podejrzewam ,ze Joannie bez zakalca wyszedł i sie nie pokazuje
Olcieek,no nie wiem ,nie wiem
Margot @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724301to czekam
A ja coś podejrzewam ,ze Joannie bez zakalca wyszedł i sie nie pokazuje
Olcieek,no nie wiem ,nie wiemMyślisz... wstydzi się, że sernika z zakalcem nie potrafi zrobić ?
Olcieek, Ty się nie śmiej tylko pokaż, że zakalca w serniku potrafisz wyprodukować, bo przecież Margot nie może być jedyna. Smutno jej będzie.
Maraa @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724303Myślisz... wstydzi się, że sernika z zakalcem nie potrafi zrobić ?Niestety masz rację...
Przykro mi, Margot, nie udało się....
Choć była na to duża szansa, bo sernik urósł niebotycznie, a potem równie dużo opadł (na szczęście dzięki metodzie gazetowej równo po całości). Jednak zakalca nie ma... Sernik jest bardzo puszysty, wręcz piankowy, ale myślę, że pięć jajek by mu w zupełności wystarczyło. Pozostałe moim zdaniem "pracują " na opadanie.
Joanna @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724324Niestety masz rację...
Przykro mi, Margot, nie udało się....
Choć była na to duża szansa, bo sernik urósł niebotycznie, a potem równie dużo opadł ( choć dzięki metodzie gazetowej równo po całości). Jednak zakalca nie ma... Sernik jest bardzo puszysty, wręcz piankowy, ale myślę, że pięć jajek by mu w zupełności wystarczyło. Pozostałe moim zdaniem "pracują " na opadanie.wiedziałam ,wiedziałam ,że tylko ja potrafię zrobić w nim zakalec
cieszyć się czy płakać
Ja i tak wiedziałam Joanno ,że upieczesz bez zakalca
A czy chociaż smakuje ,mimo ,że ma ten feler tzn bez zakalca
Joanna @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724330Margot, naprawdę się starałam...
Do tego stopnia byłam ciekawa tego zakalca, że jeszcze ciepły sernik przekładałam na paterę i kroiłam....
Smaczny jest bardzo, na pewno do powtórki, tylko eksperymentalnie z mniejszą ilością jajek.widać bardzo się starałaś
to ja w najbliższym czasie pokaże jak ma wyglądać zakalec w serniku
Dobrze ,że chociaż smakuje
p.s Joanno a może mi jako królowa sernikowa przepis odczarowałaś ?
tatter @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724385O moj sernik rozni sie wieloma rzeczami, ale skladniki ma takie same
Margot @ 4 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724506Maraa i jak sernik ,jest zakalec -jedyna w Tobie nadzieja
No ,bo zaraz sie okaże ,ze tylko ja jestem taka zdolna ,żeby zrobić zakalec w sernikuMargot, na razie z przyczyn ode mnie nie zależnych nie mam dostępu do mojego sernika. Po południu opiszę wszystko i postaram się wstawić zdjęcie. Jeżeli uda mi się zrobić w miarę przyzwoite, bo światło dzisiaj mam fatalne, deszcz pada od samego rana.
Ta strona internetowa uzywa plikow cookies (tzw. ciasteczka) w celach funktionalnych. Przez dalsze uzytkowanie strony akceptujesz pliki cookies.
Informacje do plikow cookies i mozliwowsci ich wylaczenia