tatter @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724203O i Margot tez jest !![]()
Sernik, te "moj" bez zakalca...i taka zawsze dumna zniego bylam, ze nie jest "zakalcowaty", ale teraz widze ma byc odwrotnie...
,Tatter ,bo widzisz czasami na opak jest lepiej![]()
![]()
ale tylko czasami![]()
![]()
Joanna @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724205Tatter -![]()
Margot - nie roń łez, mój jeszcze w piekarniku, więc na dwoje babka wróżyła! A nuż uda się z zakalcem.![]()
na to liczę![]()
![]()
Maraa @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724290Margot, zrobiłam i właśnie siedzi w piekarniku, już się nie mogę doczekać tego zakalcaJutro zdam relację![]()
to czekam
A ja coś podejrzewam ,ze Joannie bez zakalca wyszedł i sie nie pokazuje![]()
![]()
Olcieek,no nie wiem ,nie wiem![]()
Margot @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724301to czekam
A ja coś podejrzewam ,ze Joannie bez zakalca wyszedł i sie nie pokazuje![]()
![]()
Olcieek,no nie wiem ,nie wiem
Myślisz... wstydzi się, że sernika z zakalcem nie potrafi zrobić ?![]()
Olcieek, Ty się nie śmiej tylko pokaż, że zakalca w serniku potrafisz wyprodukować, bo przecież Margot nie może być jedyna. Smutno jej będzie.![]()
Maraa @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724303Myślisz... wstydzi się, że sernika z zakalcem nie potrafi zrobić ?
Niestety masz rację...![]()
Przykro mi, Margot, nie udało się....![]()
Choć była na to duża szansa, bo sernik urósł niebotycznie, a potem równie dużo opadł (na szczęście dzięki metodzie gazetowej równo po całości). Jednak zakalca nie ma... Sernik jest bardzo puszysty, wręcz piankowy, ale myślę, że pięć jajek by mu w zupełności wystarczyło. Pozostałe moim zdaniem "pracują " na opadanie.![]()
Joanna @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724324Niestety masz rację...![]()
Przykro mi, Margot, nie udało się....![]()
Choć była na to duża szansa, bo sernik urósł niebotycznie, a potem równie dużo opadł ( choć dzięki metodzie gazetowej równo po całości). Jednak zakalca nie ma... Sernik jest bardzo puszysty, wręcz piankowy, ale myślę, że pięć jajek by mu w zupełności wystarczyło. Pozostałe moim zdaniem "pracują " na opadanie.
wiedziałam ,wiedziałam ,że tylko ja potrafię zrobić w nim zakalec![]()
![]()
cieszyć się czy płakać![]()
Ja i tak wiedziałam Joanno ,że upieczesz bez zakalca![]()
A czy chociaż smakuje ,mimo ,że ma ten feler tzn bez zakalca![]()
Joanna @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724330Margot, naprawdę się starałam...![]()
Do tego stopnia byłam ciekawa tego zakalca, że jeszcze ciepły sernik przekładałam na paterę i kroiłam....![]()
Smaczny jest bardzo, na pewno do powtórki, tylko eksperymentalnie z mniejszą ilością jajek.
widać bardzo się starałaś![]()
to ja w najbliższym czasie pokaże jak ma wyglądać zakalec w serniku
Dobrze ,że chociaż smakuje![]()
p.s Joanno a może mi jako królowa sernikowa przepis odczarowałaś ?
tatter @ 3 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724385O moj sernik rozni sie wieloma rzeczami, ale skladniki ma takie same![]()
![]()
Margot @ 4 Jul 2008 napisał:index.php?act=findpost&pid=724506Maraa i jak sernik ,jest zakalec -jedyna w Tobie nadzieja
No ,bo zaraz sie okaże ,ze tylko ja jestem taka zdolna ,żeby zrobić zakalec w serniku
Margot, na razie z przyczyn ode mnie nie zależnych nie mam dostępu do mojego sernika. Po południu opiszę wszystko i postaram się wstawić zdjęcie. Jeżeli uda mi się zrobić w miarę przyzwoite, bo światło dzisiaj mam fatalne, deszcz pada od samego rana.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.