Sernik wiedeński

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
O i Margot tez jest !
bussi.gif


Sernik, ten "moj" jest bez zakalca...i taka zawsze dumna z niego bylam, ze nie jest "zakalcowaty", ale teraz widze ma byc odwrotnie...
icon_lol.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,406
3,700
113
Tatter -
bussi.gif

Margot - nie roń łez, mój jeszcze w piekarniku, więc na dwoje babka wróżyła! A nuż uda się z zakalcem.
icon_wink.gif
icon_mrgreen.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

ewena

Member
Paź 26, 2007
1,394
0
0
zaintrygował mnie ten przepis, a właściwie to zakalec
icon_wink.gif
Czy mógłby mi ktoś z szacownego grona wyjaśnić jak wygląda zakalec w serniku? Obawiam się, że wszystkie serniki, jakie w życiu upiekłam, mogły być z zakalcem
gruebel_2.gif
fiesgrins.gif
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,677
517
113
Ewena ,bratnia duszo (ja tylko w tym ,ale zawsze miło usłyszeć ,że w serniku też ktoś podejrzewa zakalec)
U mnie ten sernik jest ślicznie wyrośnięty (potem siada mniej lub więcej ,ale to normalne) ma śliczne dziureczki ,i gdzieniegdzie zakalec tak jak w innym cieście ,jak upiekę to pokażę
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,294
364
83
Margot, zrobiłam i właśnie siedzi w piekarniku, już się nie mogę doczekać tego zakalca
icon_mrgreen.gif
Jutro zdam relację
icon_smile.gif
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,294
364
83
Margot @ 3 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=724301to czekam
A ja coś podejrzewam ,ze Joannie bez zakalca wyszedł i sie nie pokazuje
gruebel_2.gif
icon_mrgreen.gif

Olcieek,no nie wiem ,nie wiem
cheers.gif
Myślisz... wstydzi się, że sernika z zakalcem nie potrafi zrobić ?
icon_mrgreen.gif


Olcieek, Ty się nie śmiej tylko pokaż, że zakalca w serniku potrafisz wyprodukować, bo przecież Margot nie może być jedyna. Smutno jej będzie.
bussi.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,406
3,700
113
Maraa @ 3 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=724303Myślisz... wstydzi się, że sernika z zakalcem nie potrafi zrobić ?
icon_mrgreen.gif
Niestety masz rację...
icon_mrgreen.gif

Przykro mi, Margot, nie udało się....
icon_wink.gif

Choć była na to duża szansa, bo sernik urósł niebotycznie, a potem równie dużo opadł (na szczęście dzięki metodzie gazetowej równo po całości). Jednak zakalca nie ma... Sernik jest bardzo puszysty, wręcz piankowy, ale myślę, że pięć jajek by mu w zupełności wystarczyło. Pozostałe moim zdaniem "pracują " na opadanie.
icon_wink.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,677
517
113
Joanna @ 3 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=724324Niestety masz rację...
icon_mrgreen.gif

Przykro mi, Margot, nie udało się....
icon_wink.gif

Choć była na to duża szansa, bo sernik urósł niebotycznie, a potem równie dużo opadł ( choć dzięki metodzie gazetowej równo po całości). Jednak zakalca nie ma... Sernik jest bardzo puszysty, wręcz piankowy, ale myślę, że pięć jajek by mu w zupełności wystarczyło. Pozostałe moim zdaniem "pracują " na opadanie.
icon_wink.gif
wiedziałam ,wiedziałam ,że tylko ja potrafię zrobić w nim zakalec
icon_mrgreen.gif

gruebel_2.gif

cieszyć się czy płakać
icon_mrgreen.gif

Ja i tak wiedziałam Joanno ,że upieczesz bez zakalca
icon_wink.gif

A czy chociaż smakuje ,mimo ,że ma ten feler tzn bez zakalca
icon_rolleyes.gif
 

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,406
3,700
113
Margot, naprawdę się starałam...
icon_wink.gif

Do tego stopnia byłam ciekawa tego zakalca, że jeszcze ciepły sernik przekładałam na paterę i kroiłam....
icon_mrgreen.gif

Smaczny jest bardzo, na pewno do powtórki, tylko eksperymentalnie z mniejszą ilością jajek.
icon_smile.gif
 

Margot

Well-known member
Cze 24, 2005
16,677
517
113
Joanna @ 3 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=724330Margot, naprawdę się starałam...
icon_wink.gif

Do tego stopnia byłam ciekawa tego zakalca, że jeszcze ciepły sernik przekładałam na paterę i kroiłam....
icon_mrgreen.gif

Smaczny jest bardzo, na pewno do powtórki, tylko eksperymentalnie z mniejszą ilością jajek.
icon_smile.gif
cheers.gif
widać bardzo się starałaś
to ja w najbliższym czasie pokaże jak ma wyglądać zakalec w serniku
Dobrze ,że chociaż smakuje
daumen.gif




p.s Joanno a może mi jako królowa sernikowa przepis odczarowałaś ?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Joanna

Moderator
Członek ekipy
Lis 28, 2005
32,406
3,700
113
Poczekajmy na relację Marai ....
icon_smile.gif


Ciekawa jestem, czym się różni od tego przepisu wersja Tatter....
gruebel_2.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
Joanno, bez zakalca? A juz szykowalam nagrode dla Ciebie...hm..poczekam, az sie bardziej postarasz i wyprodukujesz "zakalca" wzorcowego i naszej Margot wiare w to, ze jednak Krolowa sernikow jestes, przywrocisz!!!

anbetung.gif
anbetung.gif
anbetung.gif
Your Majesty!
 

tatter

Moderator
Gru 21, 2005
7,253
4
0
O moj sernik rozni sie wieloma rzeczami, ale skladniki ma takie same
icon_mrgreen.gif
rofl.gif
 

Maraa

Well-known member
Mar 26, 2008
2,294
364
83
Margot @ 4 Jul 2008 napisał:
index.php?act=findpost&pid=724506Maraa i jak sernik ,jest zakalec -jedyna w Tobie nadzieja
No ,bo zaraz sie okaże ,ze tylko ja jestem taka zdolna ,żeby zrobić zakalec w serniku
rofl.gif
Margot, na razie z przyczyn ode mnie nie zależnych nie mam dostępu do mojego sernika. Po południu opiszę wszystko i postaram się wstawić zdjęcie. Jeżeli uda mi się zrobić w miarę przyzwoite, bo światło dzisiaj mam fatalne, deszcz pada od samego rana.