Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik wiedeński
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="czeburaszka" data-source="post: 981026" data-attributes="member: 14745"><p>Hej </p><p>ja z tego przepisu upiekłam swój pierwszy sernik, wszystkim smakował, choć ja bym dodała parę przeróbek, ale to w końcu pierwsze koty za ploty. </p><p>w każdym razie chce się podzielić moim sposobem na nieopadanie:</p><p>-rady Joanny z sernikowego abc - cukier z białkami (choć piana nie wyszła mi jakaś mega sztywna) i zmieszanie z masy serowa na samym końcu az do połączenia składników</p><p>- ja swój piekłam w niskiej temp ok 150 albo i mniej bez termoobiegu tylko góra i dol, piekl sie dość długo ponad godzinę. na koniec wyłączyłam grzanie uchyliłam drzwiczki, okroiłam brzegi, a potem zostawilam go w piekarniu razem z wlaczonym wiatraczkiem (baardzo polecam te opcję, stopniowo obniża temperaturę, sernik delikatnie sie ochładza)</p><p></p><p>[ATTACH=full]52874[/ATTACH]</p><p></p><p>[ATTACH=full]52875[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="czeburaszka, post: 981026, member: 14745"] Hej ja z tego przepisu upiekłam swój pierwszy sernik, wszystkim smakował, choć ja bym dodała parę przeróbek, ale to w końcu pierwsze koty za ploty. w każdym razie chce się podzielić moim sposobem na nieopadanie: -rady Joanny z sernikowego abc - cukier z białkami (choć piana nie wyszła mi jakaś mega sztywna) i zmieszanie z masy serowa na samym końcu az do połączenia składników - ja swój piekłam w niskiej temp ok 150 albo i mniej bez termoobiegu tylko góra i dol, piekl sie dość długo ponad godzinę. na koniec wyłączyłam grzanie uchyliłam drzwiczki, okroiłam brzegi, a potem zostawilam go w piekarniu razem z wlaczonym wiatraczkiem (baardzo polecam te opcję, stopniowo obniża temperaturę, sernik delikatnie sie ochładza) [ATTACH=full]52874[/ATTACH] [ATTACH=full]52875[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Słodkości
Ciasta
Sernik wiedeński
Top
Bottom