- Lis 1, 2004
- 28,998
- 1
- 0
bo z granatem
Piekarnik na 175 stopni
500 g sera białego tłustego
120 g cukru
1 granat
cukier waniliowy
łyżka cukru pudru
1 budyń waniliowy
masło do natłuszczenia formy
4 jajka
1 limonka - skórka + 3 - 4 łyżki soku
Jajka, cukier i cukier waniliowy dokładnie utrzeć
Ser zmielić / zmiksować
połączyć z masą jajeczną, dodać skórkę i sok z limonki
Formę (ok 23 cm ) natłuścić
wylać 1/2 ciasta
wrzucic pestki z granata
przykryć resztą ciasta
piec 40 minut bez przykrycia, następnie 20 minut pod przykryciem (folia luminiowa)
posypać cukrem pudrem

Piekarnik na 175 stopni
500 g sera białego tłustego
120 g cukru
1 granat
cukier waniliowy
łyżka cukru pudru
1 budyń waniliowy
masło do natłuszczenia formy
4 jajka
1 limonka - skórka + 3 - 4 łyżki soku
Jajka, cukier i cukier waniliowy dokładnie utrzeć
Ser zmielić / zmiksować
połączyć z masą jajeczną, dodać skórkę i sok z limonki
Formę (ok 23 cm ) natłuścić
wylać 1/2 ciasta
wrzucic pestki z granata
przykryć resztą ciasta
piec 40 minut bez przykrycia, następnie 20 minut pod przykryciem (folia luminiowa)
posypać cukrem pudrem

Ostatnią edycję dokonał moderator: