- Lut 12, 2006
- 124
- 0
- 0
CIASTO:
• 3 SZKL MĄKI
• 1 MARGARYNA ( KASIA)
• 3 PŁASKIE ŁYŻECZKI PRO DO PIECZENIA
• 5 ZÓŁTEK
Zagnieść ciasto – podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć do blachy, drugą zamrozić.
PIANA:
• 5 POZOSTAŁYCH BIAŁEK
• 1 SZKL CUKRU
• 2 ŁYŻECZKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
•
Z pozostałych białek ubić pianę z 1 szkl cukru i 2 łyżkami mąki ziemniaczanej.
MASA SEROWA:
• ¾ KG SERA BIAŁEGO W WIADERKU
• ½ SZKL CUKRU
• 1 BUDYŃ WANILIOWY
• 1 CAŁE JAJKO
• ½ KOSTKI MARGARYNY
• PUSZKA BRZOSKWIŃ
Utrzeć masło z cukrem i jajkiem. Wymieszać z resztą składników.
Na pierwszą część ciasta nałożyć masę serową. Potem pokrojone i odsączone ( na ściereczce) brzoskwinie.
Pianę położyć na brzoskwiniach. Na pianę zetrzeć drugą zamrożoną część ciasta.
Piec na złoty kolor ok. 45 min. Nie wyjmować z piekarnika aż ostygnie. Zostawić w ciepłym pomieszczeniu do całkowitego ostudzenia
Smacznego
• 3 SZKL MĄKI
• 1 MARGARYNA ( KASIA)
• 3 PŁASKIE ŁYŻECZKI PRO DO PIECZENIA
• 5 ZÓŁTEK
Zagnieść ciasto – podzielić na 2 części. Jedną wyłożyć do blachy, drugą zamrozić.
PIANA:
• 5 POZOSTAŁYCH BIAŁEK
• 1 SZKL CUKRU
• 2 ŁYŻECZKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ
•
Z pozostałych białek ubić pianę z 1 szkl cukru i 2 łyżkami mąki ziemniaczanej.
MASA SEROWA:
• ¾ KG SERA BIAŁEGO W WIADERKU
• ½ SZKL CUKRU
• 1 BUDYŃ WANILIOWY
• 1 CAŁE JAJKO
• ½ KOSTKI MARGARYNY
• PUSZKA BRZOSKWIŃ
Utrzeć masło z cukrem i jajkiem. Wymieszać z resztą składników.
Na pierwszą część ciasta nałożyć masę serową. Potem pokrojone i odsączone ( na ściereczce) brzoskwinie.
Pianę położyć na brzoskwiniach. Na pianę zetrzeć drugą zamrożoną część ciasta.
Piec na złoty kolor ok. 45 min. Nie wyjmować z piekarnika aż ostygnie. Zostawić w ciepłym pomieszczeniu do całkowitego ostudzenia

Smacznego
