- Gru 8, 2008
- 498
- 0
- 16
Ciasto:
3 szkl. mąki
2 żółtka
1 mały proszek do pieczenia
1 mały cukier waniliowy
1 łyzka smalcu
pół kostki margaryny
3-5 łyżek gęstej śmietany pół szklanki cukru
Wszystkie składniki zagnieść, wylepić dno blaszki i obsypac lekko kakao
Masa serowa:
1 kg sera
3 szklanki mleka
2 budynie waniliowe
1 kostka margaryny
1 i pół szklanki cukru 4-5 żółtek
ser utrzec z żółtkami i cukrem, dodac budyn i wolno wlewac stopioną i wystudzoną margaryne na koncu dodac mleko
Na ciasto wylac mase serową i piec około godziny. Białka ubic na sztywna piane podac pol szklanki cukru i wymieszac. Na gorace upeczone ciasto wylozyc piane z bialek i zapiekac jeszcze przez około 15 minut.
3 szkl. mąki
2 żółtka
1 mały proszek do pieczenia
1 mały cukier waniliowy
1 łyzka smalcu
pół kostki margaryny
3-5 łyżek gęstej śmietany pół szklanki cukru
Wszystkie składniki zagnieść, wylepić dno blaszki i obsypac lekko kakao
Masa serowa:
1 kg sera
3 szklanki mleka
2 budynie waniliowe
1 kostka margaryny
1 i pół szklanki cukru 4-5 żółtek
ser utrzec z żółtkami i cukrem, dodac budyn i wolno wlewac stopioną i wystudzoną margaryne na koncu dodac mleko
Na ciasto wylac mase serową i piec około godziny. Białka ubic na sztywna piane podac pol szklanki cukru i wymieszac. Na gorace upeczone ciasto wylozyc piane z bialek i zapiekac jeszcze przez około 15 minut.