Przepisów na sernik jest tu bez liku, więc wpisywanie kolejnego jest bez celowe. Wybierzcie ten który lubicie najbardziej, tylko nie z tych bardzo rzadkich
ilość sera ok 75 dag ( jako zapach dałam sok z połowy limonki i cytryny oraz amaretto i cukier waniliowy )
na mus potrzeba 25 dag jagód, 10 dag porzeczki i 2 łyżki cukru najlepiej brązowego
porzeczka ma dużo pektyny więc nie potrzeba dodatkowych zagęszczaczy typu mąka ziemniaczana
tortownicę obsypujemy pokruszonymi biszkoptami
wykładamy połowę masy serowej
następnie kładziemy mus jagodowy
przykrywamy pozostałą masą
pieczemy 50 min w 170 stopniach
posypać cukrem pudrem
a oto i nasz sernik, smacznego
ilość sera ok 75 dag ( jako zapach dałam sok z połowy limonki i cytryny oraz amaretto i cukier waniliowy )
na mus potrzeba 25 dag jagód, 10 dag porzeczki i 2 łyżki cukru najlepiej brązowego
porzeczka ma dużo pektyny więc nie potrzeba dodatkowych zagęszczaczy typu mąka ziemniaczana
tortownicę obsypujemy pokruszonymi biszkoptami
wykładamy połowę masy serowej
następnie kładziemy mus jagodowy
przykrywamy pozostałą masą
pieczemy 50 min w 170 stopniach
posypać cukrem pudrem
a oto i nasz sernik, smacznego


Ostatnią edycję dokonał moderator: