- Lut 21, 2005
- 16,701
- 3
- 38
Z nieocenionej "Chocolate & Baking". Nie jest czkoladowy, na zdjęciu masa jest ciemna i coś mi się na mózg rzuciło, chyba
125 g herbatników digestive (graham crackers też mogą być)
50 g/ 10 tsp margaryny
50 g suszonych daktyli
4 tbs soku z cytryny
skórka otarta z 1 cytryny
3 tbs wody
1 banan
350 g tofu
150 ml/ 2/3 cup soku jabłkowego
1 tsp ekstraktu waniliowego
1 mango
Ciastka pokruszyć, margarynę rozpuścić, wszystko wymieszać. Wylepić masą tortownicę a 18 cm/ 7 inch.
Daktyle posiekać, wymieszać z sokiem, skórką i wodą. Zagotować i gotować ok. 5 min, aż daktyle zmiękną Rozgnieść masę widelcem. Banana rozgnieść na puree.
Zmiksować masę daktylową z tofu, sokiem jabłkowym, bananowym puree i ekstraktem na gładką masę. Wyłożyć masę na spód i piec w 180*/350 F przez 30- 40 min, do zezłocenia.
Mango obrać i zmiksować, podawać, jako sos, do schłodzonego sernika

125 g herbatników digestive (graham crackers też mogą być)
50 g/ 10 tsp margaryny
50 g suszonych daktyli
4 tbs soku z cytryny
skórka otarta z 1 cytryny
3 tbs wody
1 banan
350 g tofu
150 ml/ 2/3 cup soku jabłkowego
1 tsp ekstraktu waniliowego
1 mango
Ciastka pokruszyć, margarynę rozpuścić, wszystko wymieszać. Wylepić masą tortownicę a 18 cm/ 7 inch.
Daktyle posiekać, wymieszać z sokiem, skórką i wodą. Zagotować i gotować ok. 5 min, aż daktyle zmiękną Rozgnieść masę widelcem. Banana rozgnieść na puree.
Zmiksować masę daktylową z tofu, sokiem jabłkowym, bananowym puree i ekstraktem na gładką masę. Wyłożyć masę na spód i piec w 180*/350 F przez 30- 40 min, do zezłocenia.
Mango obrać i zmiksować, podawać, jako sos, do schłodzonego sernika
Ostatnią edycję dokonał moderator: