kasik @ 16 Mar 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=956542I jak?
Bo ja się przymierzam,ale boję się właśnie takich przygód.To może ja odpowiem. Sernik piekłam w tortownicy o średnicy 24 cm i to nie był dobry pomysł, bo wyszedł niski. W trakcie pieczenia nawet urósł, ale potem opadł. Masa serowa przed pieczeniem była bardzo rzadka i trzeba uważać przy nakładaniu warstw. Warstw z czekolady mlecznej i gorzkiej nie dało się odróżnić, warstwa biała też była niziutka - pewnie z powodu rozmiaru tortownicy. Smak sernika - bardzo dobry, przypominający masę kremową. Myślę, że następnym razem dodam ubitą pianę z białek do sera i podzielę masę na dwie części. Patrząc na zdjęcia zazdroszczę autorkom tak pięknych efektów. Ja muszę jeszcze potrenować, niestety.![]()
marmak @ 18 Mar 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=957175następnym razem dodam ubitą pianę z białek do sera i podzielę masę na dwie części.Zdecydowanie odradzam. Urośnie, ale jeszcze bardziej opadnie. Najważniejszy w tym serniku jest rodzaj sera. Powinien to być serek śmietankowy, o zawartości tłuszczu powyżej 20% (np. Delfiko lub MilkLand). Wtedy efekt wyjdzie jak na zdjęciach.![]()
Joanna @ 19 Mar 2010 napisał:index.php?act=findpost&pid=957466Zdecydowanie odradzam. Urośnie, ale jeszcze bardziej opadnie. Najważniejszy w tym serniku jest rodzaj sera. Powinien to być serek śmietankowy, o zawartości tłuszczu powyżej 20% (np. Delfiko lub MilkLand). Wtedy efekt wyjdzie jak na zdjęciach.
Joanna jak zawsze dobrze radziWarto jej posłuchać, bo to sernikowa mistrzyni![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.