Sero-mako-orzechowiec

asika

Member
Wrz 20, 2004
13,897
0
0
Piekne jest - tylko pracochlonne
icon_sad.gif

miranka

Member
Sie 16, 2005
415
0
0
Dzisiaj zrobiłam to ciasto. Chciałam wypróbować przed świętami, a że jutro mam gości,była próba. Powiem krótko .REWELACJA!!!!!
Tylko muszę kupić sobie większą blaszkę, bo na tej co piekłam wyszło mi ciut za wysokie. I jest problem z pokrojeniem. :mrgree
Wielkie dzięki za przepis. Będzie na święta nowe ciasto :mrgreen:
Mirka

natalia

Member
Paź 30, 2005
204
0
0
zrobiłam i wyszło wspaniałe!Użyłam gotowej masy makowej ale nie piekłam jej ,ser upiekłam z orzechami w środku a mak dałam na wierzch sera ,na to masę chałwową no i biszkopt.Piekłam na blasze 42 na 25 i był bardzo wysoki ,a im dłużej stał tym był pyszniejszy.Moi goście po prostu zwariowali i wychwalali mój talent pod niebiosa.Ja składam serdeczne podziękowania Gusi za ten fantastyczny przepis,bo pomimo tego że ciasto jest pracochłonne to naprawdę warte tego mozołu - efekt po prostu powala na kolana i to wszystkich!

miranka

Member
Sie 16, 2005
415
0
0
Potwiedzam słowa Natalii. To ciasto jest super drugiego, trzeciego dnia. Jak stoi w lodówce, łatwiej pokroić. Tylko musi dotrwać do trzeciego dnia :mrgreen:
U mnie , z trudem, ale kawałek dotrwał :mrgreen:
Mirka

Gusia

Member
Wrz 28, 2004
2,907
0
0
Nawet nie wiecie jak bardzo się cieszę, że ciasto Wam smakowało. W mojej rodzinie Święta nie byłyby pełne bez tego ciasta, rodzina jest uzalezniona :lol:

Agata

Member
Paź 7, 2005
1,214
1
0
:shock: jakie cudo na bank zrobię tylko muszę wenę złapać bo to dużo pracy jest a narazie sobie zaglądam żeby zdjątko pooglądać i oczy nacieszyć :mrgreen:

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
Zrobiłam wreszcie to ciasto już parę tyg. temu, ale jakoś nie miałam okazji wcześniej opinii wstawić. Otóż, jest całkiem smaczne, chociaż połączenie biszkoptu z masą i tym sero-mako-orzechowym środkiem jednak nie przypadło mi do gustu. Zjadałam oddzielnie biszkopt z masą a oddzielnie środek. Byli jednak tacy, którym bardzo smakowało to połączenie, ale ja trochę się zawiodłam. Ale to nie wina ciasta tylko mojego gustu. Wyglądało bardzo efektownie ( nie wiem czy mam zdjęcie, być może w drugim aparacie, który jest tym czasem poza domem) ale jeśli będę kiedyś jeszcze piekła, to tylko sam środek ;)

Gusia

Member
Wrz 28, 2004
2,907
0
0
Beatko ja czasami uzywam tylko masy serowej i makowej i robię skróconą wersję.
A tak po cichu ci powiem, że ja też wolę ten środek,a le rodzinka szaleje za całością ;)

Milunia

Member
Paź 29, 2004
141
0
16
Zrobiłam to ciasto na święta: b.dobre, ogromne, pracochłonne. Następnym razem chałwę zjem, bo w masie mało jest wyczuwalna, a wierzchni biszkopt nasączyłam, bo był suchy i niestety zniszczyłam gwiazdki które pieczołowicie wycinałam z papieru.

sd_silver

Member
Wrz 20, 2004
1,464
0
0
bardzo prachłonne i niestety niezbyt smaczne
sam środek dobry chociaż bardzo słodki
w masie wogóle nie czuć chałwy
połączenie sera, maku, orzechów z kremem i biszkoptem zdecydownie niedobre
wiekszość ciasta skończyła w koszu
icon_sad.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy