- Gru 17, 2008
- 217
- 0
- 0
Składniki
pęczek włoszczyzny
2 kostki rosołowe
2 serki topione edamski czy morski
4 laski ulubionej kiełbaski
4 większe ziemniaczki
vegeta do smaku
Do większego garnka wlewamy wodę i wrzucamy kostki rosołowe,włoszczyne+ziemniaki trzemy na tarce(duże oczka) a porę i inna zieleninę,siekamy drobniutko.Następnie dodajemy serki i pokrojoną w półksiężyce kiełbaskę,doprawiamy na koniec vegeta.Zupa robi sie błyskawicznie,najlepiej smakuje z naleśnikami lub placuszkami ziemniaczanymi.SMACZNEGO!
pęczek włoszczyzny
2 kostki rosołowe
2 serki topione edamski czy morski
4 laski ulubionej kiełbaski
4 większe ziemniaczki
vegeta do smaku
Do większego garnka wlewamy wodę i wrzucamy kostki rosołowe,włoszczyne+ziemniaki trzemy na tarce(duże oczka) a porę i inna zieleninę,siekamy drobniutko.Następnie dodajemy serki i pokrojoną w półksiężyce kiełbaskę,doprawiamy na koniec vegeta.Zupa robi sie błyskawicznie,najlepiej smakuje z naleśnikami lub placuszkami ziemniaczanymi.SMACZNEGO!