- Lis 21, 2006
- 15,028
- 3
- 0
Pyszne i proste tosty, które urzekają swoim smakiem: ser wspaniale komponuje się z papryczką chili, pomidorem i oregano. Ostrość można stopniować dowolnie, jednak tosty powinny być dość pikantne. To właśnie ta nuta smakowa nie pozwala o sobie zapomnieć i sprawia, że chcemy sięgnąć po więcej. Przepis: Vahchef Sanjay Thumma.
duża garść sera żółtego
1 zielona papryczka chili
1 pomidor
1 łyżka gęstej śmietany
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Ser zetrzeć na tarce. Ilościowo potrzebujemy ok. jednej dużej garści sera. Ser mieszamy w misce z pokrojoną drobno papryczką chili (bez pestek, ilość papryki uzależniona od tego, jak ostry smak chcemy uzyskać) oraz obranym, pozbawionym gniazd nasiennych i pokrojonym w kostkę pomidorem. Dodajemy śmietanę, oregano i paprykę, mieszamy całość, aż powstanie gęsta pasta.
Pastę układamy na tostach, dociskając, nie za grubą warstwą, by rozpuszczając się, nie spłynęła. Tosty opiekamy w piekarniku do zrumieniania.
Można użyć również bagietek lub bułek kajzerek.

duża garść sera żółtego
1 zielona papryczka chili
1 pomidor
1 łyżka gęstej śmietany
1/2 łyżeczki oregano
1/2 łyżeczki słodkiej papryki
Ser zetrzeć na tarce. Ilościowo potrzebujemy ok. jednej dużej garści sera. Ser mieszamy w misce z pokrojoną drobno papryczką chili (bez pestek, ilość papryki uzależniona od tego, jak ostry smak chcemy uzyskać) oraz obranym, pozbawionym gniazd nasiennych i pokrojonym w kostkę pomidorem. Dodajemy śmietanę, oregano i paprykę, mieszamy całość, aż powstanie gęsta pasta.
Pastę układamy na tostach, dociskając, nie za grubą warstwą, by rozpuszczając się, nie spłynęła. Tosty opiekamy w piekarniku do zrumieniania.
Można użyć również bagietek lub bułek kajzerek.
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: