Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Serviettenknödel
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="europa112" data-source="post: 1272613" data-attributes="member: 140"><p><span style="font-size: 26px"><strong>Serviettenknödel</strong></span></p><p>Potrawa, którą można wszędzie jak Alpy szerokie i wysokie spotkać.</p><p>[ATTACH=full]72157[/ATTACH]</p><p></p><p>300 g starej bułki pokrojonej w kostkę</p><p>1 drobno pokrojona w kostkę cebula</p><p>3 jajka</p><p>250 ml mleka</p><p>1 łyżeczka soli i pieprzu</p><p>pęczek pokrojonej pietruszki</p><p>odrobinka gałki muszkatałowej</p><p>masło do smażenia cebuli i wysmarowania folii aluminiowej</p><p>folia aluminiowa</p><p></p><p>1.Cebulę smażymy na maśle i dodajemy do bułki.</p><p>2.Jajka rozdzielamy. Zółtka, mleko, pietruszkę i przyprawy dodajemy do bułki. Wszystko dokładnie mieszamy i pozostawiamy na 20 minut, aby bułka wchłoneła mleko.</p><p>3.Białko ubijamy na sztywno, dodajemy do masy i wszystko mieszamy.</p><p>4.Aluminiową folię dokładnie i grubo smarujemy masłem. Nakładamy połowę masy ( będą dwie porcje). Szczelnie zawijamy w folię. Obwiązujemy sznurkiem i formujemy walec.</p><p>[ATTACH=full]72155[/ATTACH] [ATTACH=full]72156[/ATTACH]</p><p>5.W dużym naczyniu ( najlepiej w gęsiarce) w osolonej wodzie, gotujemy na malutkim ogniu przez 30 minut.</p><p>6.Po ugotowaniu zanurzyć w zimnej wodzie, ostrożnie zdjąć folię i kroić w 1 cm szerokości paski.</p><p></p><p>Ps. Doskonale smakują do wszelkiego sosów.</p><p>Ps2. Jak są zimne, to bardzo dobrze smakują podsmażone z obydwu stron na maśle</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="europa112, post: 1272613, member: 140"] [SIZE=14][B]Serviettenknödel[/B][/SIZE] Potrawa, którą można wszędzie jak Alpy szerokie i wysokie spotkać. [ATTACH=full]72157[/ATTACH] 300 g starej bułki pokrojonej w kostkę 1 drobno pokrojona w kostkę cebula 3 jajka 250 ml mleka 1 łyżeczka soli i pieprzu pęczek pokrojonej pietruszki odrobinka gałki muszkatałowej masło do smażenia cebuli i wysmarowania folii aluminiowej folia aluminiowa 1.Cebulę smażymy na maśle i dodajemy do bułki. 2.Jajka rozdzielamy. Zółtka, mleko, pietruszkę i przyprawy dodajemy do bułki. Wszystko dokładnie mieszamy i pozostawiamy na 20 minut, aby bułka wchłoneła mleko. 3.Białko ubijamy na sztywno, dodajemy do masy i wszystko mieszamy. 4.Aluminiową folię dokładnie i grubo smarujemy masłem. Nakładamy połowę masy ( będą dwie porcje). Szczelnie zawijamy w folię. Obwiązujemy sznurkiem i formujemy walec. [ATTACH=full]72155[/ATTACH] [ATTACH=full]72156[/ATTACH] 5.W dużym naczyniu ( najlepiej w gęsiarce) w osolonej wodzie, gotujemy na malutkim ogniu przez 30 minut. 6.Po ugotowaniu zanurzyć w zimnej wodzie, ostrożnie zdjąć folię i kroić w 1 cm szerokości paski. Ps. Doskonale smakują do wszelkiego sosów. Ps2. Jak są zimne, to bardzo dobrze smakują podsmażone z obydwu stron na maśle [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Kuchnie świata
Kuchnia Europejska
Serviettenknödel
Top
Bottom