- Lis 8, 2004
- 282
- 0
- 0
1 szklanka miodu, 6 łyzek cukru, 1 szklanka ziaren sezamu, 2 łyżki bardzo drobno posiekanych orzechów włoskich.
Miód zagotować z cukrem. Gdy cukier się rozpuści, dodać sezam, ciągle mieszając drewnianą łyżką, podgrzewać masę na małym ogniu. Kiedy się lekko zrumieni, dodac orzechy i wyłożyc cienką warstwą na blachę wysmarowaną olejem. Wyrównać powierzchnię i odstawić do zastygniecia. Ostudzona taflę pokroić na ciasteczka.
Smacznego
Miód zagotować z cukrem. Gdy cukier się rozpuści, dodać sezam, ciągle mieszając drewnianą łyżką, podgrzewać masę na małym ogniu. Kiedy się lekko zrumieni, dodac orzechy i wyłożyc cienką warstwą na blachę wysmarowaną olejem. Wyrównać powierzchnię i odstawić do zastygniecia. Ostudzona taflę pokroić na ciasteczka.
Smacznego