Do serwowania wyłacznie w sezonie wiosenno/letnim - pomidory są wówczas pachnące i smakują tak lekko słodkawo.
Do tego małosolne ogórki i młoda cebulka. Surówkę podajemy jako dodatek do 2-go dania albo do grilla.
Potrzebne będą:
2 dojrzałe, duże pomidory
4 małosolne ogórki (najlepsze 4-5 dniowe)
1 młoda, biała cebula
sól, pieprz
odrobina oliwy
Pomidory sparzam i obieram ze skóry. Wszystkie składniki kroję w plastry. Układam na talerzu.
Doprawiamy głównie pieprzem i odrobiną soli. Całość można skropić oliwą z oliwek, chociaż ja zazwyczaj oliwy nie dodaję.
Aha - pomidory puszą sok, po chwili więc smaki składników się przegryzą.
Do tego małosolne ogórki i młoda cebulka. Surówkę podajemy jako dodatek do 2-go dania albo do grilla.
Potrzebne będą:
2 dojrzałe, duże pomidory
4 małosolne ogórki (najlepsze 4-5 dniowe)
1 młoda, biała cebula
sól, pieprz
odrobina oliwy
Pomidory sparzam i obieram ze skóry. Wszystkie składniki kroję w plastry. Układam na talerzu.
Doprawiamy głównie pieprzem i odrobiną soli. Całość można skropić oliwą z oliwek, chociaż ja zazwyczaj oliwy nie dodaję.
Aha - pomidory puszą sok, po chwili więc smaki składników się przegryzą.
Ostatnią edycję dokonał moderator: