Sharma z kurczaka
pierś z kurczaka
przyprawa do kurczaka
ryż parabolied
kurkuma
sól
pieprz
olej
3 łyżki majonezu
3 łyżki kwaśnej śmietany
2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany
Sposób przyrządzenia
1.Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka, polać niewielką ilością oleju i wymieszać. Odstawić na ok. 20 min.
2.Ugotować ryż, dodając do gotującej się wody pół łyżeczki kurkumy, szczyptę soli i łyżkę oleju.
3.Przygotować sos czosnkowy - wymieszać: 3 łyżki kwaśnej śmietany, 3 łyżki majonezu, zgnieciony czosnek. Przyprawić solą do smaku.
4.Mięso usmażyć na oleju i na tym samym tłuszczu podsmażyć ryż.
pierś z kurczaka
przyprawa do kurczaka
ryż parabolied
kurkuma
sól
pieprz
olej
3 łyżki majonezu
3 łyżki kwaśnej śmietany
2 ząbki czosnku lub czosnek granulowany
Sposób przyrządzenia
1.Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, posypać przyprawą do kurczaka, polać niewielką ilością oleju i wymieszać. Odstawić na ok. 20 min.
2.Ugotować ryż, dodając do gotującej się wody pół łyżeczki kurkumy, szczyptę soli i łyżkę oleju.
3.Przygotować sos czosnkowy - wymieszać: 3 łyżki kwaśnej śmietany, 3 łyżki majonezu, zgnieciony czosnek. Przyprawić solą do smaku.
4.Mięso usmażyć na oleju i na tym samym tłuszczu podsmażyć ryż.