Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Skórka pomarańczowa w syropie.
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="tatter" data-source="post: 1403097" data-attributes="member: 1142"><p>Zakonczylam wczoraj produkcje porcji skorek pomaranczowych. Wymoczylam jak w przepisie, przed zagotowaniem w cienkim syropie cukrowym zeskrobalam albedo (ktore po moczeniu bez problemu mozna oddzielic nozem). Jak zwykle sa pyszne. Wieszosc trafila do sloika, reszte, pokrojona w dlugie paski, obsypalam drobnym cukrem a po wyschnieciu zanurzylam w 70% rozpuszczonej czekoladzie. I mamy je dzis na deser.</p><p></p><p>Kolejna, wymoczona porcje, wlozylam wczoraj do mocnego syropu, ktory pozostal po pierwszej porcji.</p><p></p><p>Buko, dziekuje Ci bardzo za przepis. Korzystam z niego od paru lat. Kiedys przygotowywalam skorki z cytrusow wg nieco innego, krotszego w czasie sposobu, ale te, zrobione wg Twojego, sa idealne, dla mnie oczywiscie.</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="tatter, post: 1403097, member: 1142"] Zakonczylam wczoraj produkcje porcji skorek pomaranczowych. Wymoczylam jak w przepisie, przed zagotowaniem w cienkim syropie cukrowym zeskrobalam albedo (ktore po moczeniu bez problemu mozna oddzielic nozem). Jak zwykle sa pyszne. Wieszosc trafila do sloika, reszte, pokrojona w dlugie paski, obsypalam drobnym cukrem a po wyschnieciu zanurzylam w 70% rozpuszczonej czekoladzie. I mamy je dzis na deser. Kolejna, wymoczona porcje, wlozylam wczoraj do mocnego syropu, ktory pozostal po pierwszej porcji. Buko, dziekuje Ci bardzo za przepis. Korzystam z niego od paru lat. Kiedys przygotowywalam skorki z cytrusow wg nieco innego, krotszego w czasie sposobu, ale te, zrobione wg Twojego, sa idealne, dla mnie oczywiscie. [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Do karafki i słoika
Zapasy
Skórka pomarańczowa w syropie.
Top
Bottom