Skrzydełka na ostro*

szurabura

Member
Gru 20, 2010
16
0
0
u mnie też skrzydełka sprawdziły się świetnie, choć kilka osób mówiło ogólnie, że woli "pałeczki" niż skrzydełka bo więcej miesa
icon_smile.gif
Pychotka, wszystkim smakowały, jednak wyszły zdeydowanie bardziej na słodko niż na ostro. Podczas pieczenia straciły na ostrości, bo marynata była ostra raczej. Na następny raz dam więcej chili i/lub pieprzu.
 

Tina86

Member
Lut 1, 2009
3,200
8
38
Właśnie się pieką, nie obgotowywałam ich bo mi się nie chciało, myślę, że i tak bez problemu się upieką.
 

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
super, bardzo nam smakowały, piekłam w piekarniku gazowym, w naczyniu żaroodpornym, najpierw zamknietym, po godzinie w otwartym do zrumienienia, palce lizać
 

Tina86

Member
Lut 1, 2009
3,200
8
38
Zrobiłam dzisiaj drugi raz i tym razem obgotowałam, uważam, że jednak to nie ma sensu, nie widzę żadnej różnicy, więc będę jednak robić bez gotowania.
 

o.baby06

Member
Mar 9, 2010
44
0
0
Robiłam według tego przepisu pałki z kurczaka i rzeczywiści były przepyszne. Marynata jest rewelacyjna (nie dałam tylko cukru).
 

ewunia_666

Member
Lip 14, 2009
36
0
0
Ja też podarowałam sobie cukier, bo aż takiego słodkiego chyba by u mnie nie znieśli ;p Dałam też mniej chili, pominęłam ziele i zamiast kupnego dałam dżem własnej roboty. Bardzo smaczne wyszły. W Nowy Rok będzie powtórka ;]
 

moni20

Member
Lis 18, 2007
3,319
1
0
Rowniez robilam, maz nie lubi skrzydelek ale tymi przekonalam go do nich. Smakuja jak to moj maz mowi "tak po chinsku".
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy