Skrzydełka na ostro*

Mała_Mi

Member
Lis 21, 2006
15,028
3
0
Zrobiłam, tyle, że z piersiami kuraka. Naturalnie, nie obgotowywalam ich, tylko od razu były pieczone. Dałam tylko keczup, rezygnując z koncentratu pomidorowego. Reszta bez zmian.
Wyszły przepysznie, sos jest genialny!
daumen.gif
cvety.gif

S4021104.JPG

Załączniki

• S4021104.JPG
    S4021104.JPG
    38.3 KB · Wyświetleń: 0

Ewusiek

Member
Lut 18, 2007
3,488
0
0
dziś była powtórka, znów zniknęły nie wiadomo kiedy - teraz wyszły bardziej ostre (zmieszałam keczupy : łagodny z tym ognistym , i chyba mi się ciut więcej sypnęło papryki ostrej , i krócej się przegryzały - bo czasu aż tyle nie miałam )

lecker.gif

Marti

Member
Mar 23, 2006
106
0
0
właśnie pocięłam skrzydełka i zasypałam solą. jutro w marynatę wpadną i na sylwestra będą super:)
Mam nadzieję, ze nic im się nie stanie w związku z tym , ze zaczęłam je przygotowywać już dziś. Inaczej bym nie zdążyła

Ostatnią edycję dokonał moderator:

vana

Member
Lis 7, 2008
5,394
0
0
wiadomo, że zależy od wielkości, ale ok. 18 szt ;)

szurabura

Member
Gru 20, 2010
16
0
0
Moje skrzydła właśnie siedzą w marynacie
icon_smile.gif
Jedynie nie kroiłam na mniejsze części... wiem, że to wygodniejsze dla jedzenia, ale chyba bym się zajechała, tak ciężko było przeciąć, nawet specjalnymi nożycami do kurczaka.

Mam nadzieję, że gościom będą smakować. Wyszło ich jakies 21 w tych 2kg
icon_smile.gif

szurabura

Member
Gru 20, 2010
16
0
0
Shinju ładnie zobrazowane
icon_smile.gif
szkoda, że nie miałam aż tyle czasu, żeby bawić się w przecinanie, bo okropnie ciężko mi to szło. Będą musieli się goście pomęczyć przy obgryzaniu ;)

A macie pomysł na jakiś sosik do nich do maczania, czy ta marynata jest już wystarczająca i nic do szczęścia podniebienia nie trzeba?

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Sosiku nieeee nie trzeba ale sałatka, surówka czy ogóreczek może się przydać. Choć bez niczego też smakują dobrze.
Ja jednak mam parę zastrzeżeń co do przygotowania - po obgotowaniu ten podany czas pieczenia to przesadzony jest - do godziny to "świat i ludzie" wystarczy! Toć tego mięska na skrzydle niewiele...
Przecinanie na 3 nie ma sensu - ta najcieńsza część to chyba od razu do wyrzucenia... ja przecinałam na 2 tylko w miejscu dolnej strzałki na zdjęciu Shinju.
No chyba żeby je składać, zakładając tę najcieńszą część na wierzch...
No i jak na mój smak zalewa jest za słodka choć i tak ograniczyłam cukier... muszę pamiętac nastepnym razem.

Ogólnie to palce lizać! A zapach podczas pieczenia... mmmmm
lecker.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy