Strona główna
Fora
Nowe posty
Przeszukaj fora
Co nowego?
Nowe posty
Nowe komentarze profilowe
Ostatnia aktywność
Użytkownicy
Zarejestrowani użytkownicy
Aktualnie online
Nowe komentarze do profilów
Szukaj komentarzy do profilów
Logowanie
Rejestracja
Szukaj
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Szukaj wyłącznie po tytułach wątków
Przez:
Nowe posty
Przeszukaj fora
Menu
Aplikacja forum
Instaluj
Odpowiedź w wątku
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie z chrzanem na jabłkach
JavaScript is disabled. For a better experience, please enable JavaScript in your browser before proceeding.
Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo.
Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z
alternatywnej przeglądarki
.
Wiadomość
<blockquote data-quote="qd" data-source="post: 1551580" data-attributes="member: 692"><p>Składniki:</p><p></p><p><strong>słodkie</strong>! jabłka</p><p>chrzan w słoiku ostry, jak najostrzejszy</p><p>opakowanie serka mascarpone ( nabyć parę dni wcześniej)</p><p>śledzie płaty lekko solone a la matjas ( tylko umyć, nie moczyć!)</p><p>sumak ( opcjonalnie)</p><p></p><p>Wykonanie:</p><p></p><p>Jabłka przekroić na pół w poprzek, wybrać gniazda ( najlepiej łyżeczką do drążenia) i ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia przekrojeniem do góry.</p><p>Do każdego dołka włożyć tarty chrzan ze słoika z lekka górką.</p><p>Otworzyć pudełko mascarpone, starannie odlać zgromadzony płyn ( dlatego należy nabyć serek wcześniej) , wykładać po 1 łyżce mascarpone na każde jabłko.</p><p>Blachę wsunąć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piec, aż ser się zacznie rumienić.</p><p>Wyjąć, odstawić do wystudzenia.</p><p></p><p>Na każde jabłko położyć kawałek śledzia, na śledzia pół łyżeczki chrzanu i posypać sumakiem.</p><p>Smacznego!</p><p></p><p>[ATTACH=full]91211[/ATTACH]</p></blockquote><p></p>
[QUOTE="qd, post: 1551580, member: 692"] Składniki: [B]słodkie[/B]! jabłka chrzan w słoiku ostry, jak najostrzejszy opakowanie serka mascarpone ( nabyć parę dni wcześniej) śledzie płaty lekko solone a la matjas ( tylko umyć, nie moczyć!) sumak ( opcjonalnie) Wykonanie: Jabłka przekroić na pół w poprzek, wybrać gniazda ( najlepiej łyżeczką do drążenia) i ułożyć na blasze pokrytej papierem do pieczenia przekrojeniem do góry. Do każdego dołka włożyć tarty chrzan ze słoika z lekka górką. Otworzyć pudełko mascarpone, starannie odlać zgromadzony płyn ( dlatego należy nabyć serek wcześniej) , wykładać po 1 łyżce mascarpone na każde jabłko. Blachę wsunąć do piekarnika rozgrzanego do 200 stopni C i piec, aż ser się zacznie rumienić. Wyjąć, odstawić do wystudzenia. Na każde jabłko położyć kawałek śledzia, na śledzia pół łyżeczki chrzanu i posypać sumakiem. Smacznego! [ATTACH=full]91211[/ATTACH] [/QUOTE]
Wprowadź cytat...
Weryfikacja
Odpowiedz
Strona główna
Fora
Przepisy
Frakcja pływająca
Śledzie z chrzanem na jabłkach
Top
Bottom