kawazmlekiem
Member
- Mar 19, 2005
- 37,849
- 6
- 38
kawazmlekiem @ 17 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1411217Śledzie zrobione, siedzą w lodówce. Tylko renety nie dostałam.Dałaś inne jabłka czy w ogóle bez????????
kawazmlekiem @ 19 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1411804Śledzie bardzo dobre. Bardzo. Na drugi raz troszkę zmienię, to znaczy czosnek zetrę.
Dzięki za przepis.
O prosze! I z innym niż reneta jablkiem też wyszło! Cieszę się ogromnie![]()
yrsa @ 24 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1414316Jestem po degustacji. Jabłka smakują mi bardzo bardzo, a śledzie mniej. Może to wina śledzi. Albo nie mój smak.Czyli koniecznie zrobic jeszcze raz, bo może to rzeczywiście wina śledzi![]()
Jolan @ 27 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1415089A tera zapytanie blondynki: wprawdzie śledzie już w słoiku, ale mnie męczy- czy na górze mają być jabłka? Czy wymieszać ? "na samym końcu dodać kawałki jabłka wielkości kawałków śledzia" znaczy się jak kroję śledzia w romby 2x2, czy 3x3cm, to robić cienkie, do 2mm plasterki? Zrobiłam jak na zdjęciu Joanny -jabłko w słupki. A oleju nie za mało, bo wiadomo zebrał się na dole słoika, reszta jest w powietrzu, nie popsuje się?
BlondynkO!
Wymieszac wszystkie skladniki, jablka dodać na koncu i przemieszac;
chodzi o to, zeby te cienkie plalterki jablek nie polamaly sie podczas mieszania sledzi i calej reszty.
Oleju nie za malo, tylko ze wzgledu na slupki zawrtosc lużno sie ulozyla w sloiku, spróbuj uderzyc parę razy sloikiem o dloń ulożoną tak, by dno sloika o nią uderzalo. Powinno się "utrząść". Poza tym elementy już są powleczone olejem. Naprawdę wystarczy.
Jolan @ 30 Mar 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1415953Po degustacji: mnie i m. smakują. To nowe smaki, lubię eksperymentować i będą do powtórki, bo stanowczo za mało zrobiłam. Qd dzięki.Śledzie blondynki.![]()
edit: pospieszyłam sie z enter, a jeszcze dziękować za uznanie i radować się, że mimo trrzaskania o blatprzeżył blat, słoik i śledzie z majerankiem![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.