- Sty 3, 2009
- 27,948
- 2,293
- 113
Wpisuję, bo ciągle mi ten przepis ginie. Źródło: Kuchnia, kwiecień 2002
1 tacka (250 g) śledzi w oleju
100 g białej części pora
2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich (pekany też będą OK)
2-3 łyżki majonezu
pieprz
Śledzie osączyć z oleju i pokroić w paski, czy jak kto lubi. Por oczyścić, pokroić w półplasterki, zblanszować, osączyć, ostudzić. Śledzie, pory, orzechy wymieszać z majonezem, doprawić pieprzem. Schłodzić.
Moim zdaniem najlepsze są, gdy kilka godzin postoją w lodówce, wtedy śledzie złapią smak od orzechów.
1 tacka (250 g) śledzi w oleju
100 g białej części pora
2 łyżki grubo posiekanych orzechów włoskich (pekany też będą OK)
2-3 łyżki majonezu
pieprz
Śledzie osączyć z oleju i pokroić w paski, czy jak kto lubi. Por oczyścić, pokroić w półplasterki, zblanszować, osączyć, ostudzić. Śledzie, pory, orzechy wymieszać z majonezem, doprawić pieprzem. Schłodzić.
Moim zdaniem najlepsze są, gdy kilka godzin postoją w lodówce, wtedy śledzie złapią smak od orzechów.
Ostatnią edycję dokonał moderator: