- Sie 28, 2005
- 8,206
- 1,714
- 113
Śledzie z za’atarem
250 g śledzi płatów lekko solonych ( tylko umytych, powinny być dość słone)
sok z cytryny
oliwa z oliwek extra vergine
za’atar ( ok. 4 łyżek)
Śledzia kroić w kawałki ca 2 cm, układać warstwami w słoiku przesypując za’atarem, skrapiając cytryną i oliwą. Odstawić do lodówki na 48 godzin.
250 g śledzi płatów lekko solonych ( tylko umytych, powinny być dość słone)
sok z cytryny
oliwa z oliwek extra vergine
za’atar ( ok. 4 łyżek)
Śledzia kroić w kawałki ca 2 cm, układać warstwami w słoiku przesypując za’atarem, skrapiając cytryną i oliwą. Odstawić do lodówki na 48 godzin.
Ostatnią edycję dokonał moderator: