- Sty 9, 2008
- 5,224
- 1
- 0
Moje ukochane śledzie ze śliwkami suszonymi są niesłychanie proste i pyszne, a potrzebujemy do nich:
- tacka matjasów
- garść suszonych śliwek bez pestek
- pieprz ziołowy (polecam Prymat)
Śledzie płuczemy, według gustu i smaku moczymy w zimnej wodzie lub nie. W naczyniu układamy kolejno śledzie, posypujemy dość mocno pieprzem i kawałki śliwek, po czym znów śledzie, pieprz i śliwki i tak do końca. Wszystko dociskamy, zalewamy olejem i wstawiamy do lodówki. Najlepsze są następnego dnia.
Najlepiej, gdy liczba oraz wielkość kawałków śledzi i śliwek jest taka sama.
Smacznego
- tacka matjasów
- garść suszonych śliwek bez pestek
- pieprz ziołowy (polecam Prymat)
Śledzie płuczemy, według gustu i smaku moczymy w zimnej wodzie lub nie. W naczyniu układamy kolejno śledzie, posypujemy dość mocno pieprzem i kawałki śliwek, po czym znów śledzie, pieprz i śliwki i tak do końca. Wszystko dociskamy, zalewamy olejem i wstawiamy do lodówki. Najlepsze są następnego dnia.
Najlepiej, gdy liczba oraz wielkość kawałków śledzi i śliwek jest taka sama.
Smacznego

Ostatnią edycję dokonał moderator: