- Lip 20, 2010
- 183
- 0
- 0
1 kg filetów zielonych śledzi ,
1/2 kg cebuli, 1 mały przecier pomidorowy,
8 ząbków czosnku,2 łyżeczki ziół prowansalskich,
2 łyżeczki vegety,1/2 szklanki oleju,
2/3 szklanki octu,1 i 1/2 szklanki wody,
ziele angielskie, liście laurowe.
Wszystkie składniki oprócz śledzi zagotować. Śledzie należy dzień wcześniej nasolić i lekko popieprzyć.Pokroić w 3 cm kawałki i wrzucić do gotującej się zalewy.Wszystko razem gotować 10 min.- nie dłużej.Gotowe danie ostudzić i wstawić do lodówki.Podawać na drugi dzień. Smacznego.
1/2 kg cebuli, 1 mały przecier pomidorowy,
8 ząbków czosnku,2 łyżeczki ziół prowansalskich,
2 łyżeczki vegety,1/2 szklanki oleju,
2/3 szklanki octu,1 i 1/2 szklanki wody,
ziele angielskie, liście laurowe.
Wszystkie składniki oprócz śledzi zagotować. Śledzie należy dzień wcześniej nasolić i lekko popieprzyć.Pokroić w 3 cm kawałki i wrzucić do gotującej się zalewy.Wszystko razem gotować 10 min.- nie dłużej.Gotowe danie ostudzić i wstawić do lodówki.Podawać na drugi dzień. Smacznego.