8-10 płatów śledziowych (matiasów) wymoczonych porządnie w mleku,
2 cebule obrane i pokrojone w talarki,
2 jabłka obrane i starte na grubych okach tarki
2 ogórki kiszone również starte,
1/2 - 1 szkl. śmietany,
2 łyżki majonezu,
1 łyżka octu winnego,
sól, pieprz do smaku
Śledziki pokroić w większe dzwonka. Starte składniki wymieszać, dodac śmietanę, majonez, ocet i śledzie. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i jeść! Gotowe zaraz do spożycia! Smacznego
2 cebule obrane i pokrojone w talarki,
2 jabłka obrane i starte na grubych okach tarki
2 ogórki kiszone również starte,
1/2 - 1 szkl. śmietany,
2 łyżki majonezu,
1 łyżka octu winnego,
sól, pieprz do smaku
Śledziki pokroić w większe dzwonka. Starte składniki wymieszać, dodac śmietanę, majonez, ocet i śledzie. Dokładnie wymieszać, doprawić do smaku i jeść! Gotowe zaraz do spożycia! Smacznego
Załączniki
Ostatnią edycję dokonał moderator: