- Maj 5, 2010
- 1,297
- 0
- 0
1 KG ŚLIWEK
1 CEBULA
3 ZĄBKI CZOSNKU
3/4 SZKL. CUKRU
3/4 SZKL OCTU
3/4 SZKL RODZYNEK
1 ŁYŻKA PRZYPRAWY CURRY
1 CZUBATA ŁYŻKA CUKRU ŻELUJĄCEGO
trochę soili do smaku
Śliwki wypestkowaćdodać cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek zsiekany, podlać 1/2 szkl. wody i dusić aż pu.ści sok, dodać cukier, rodzynki, ocet,, przyprawę - dusić 1 godzinę. Wystudzić, zmiksować, włozyć do słoików i pasteryzować 15 minut.
Super do pieczonych mięs ,pasztetów itp...
Warto go zrobić choć by jedną porcję,ja w tym roku znów go popełniłam.
1 CEBULA
3 ZĄBKI CZOSNKU
3/4 SZKL. CUKRU
3/4 SZKL OCTU
3/4 SZKL RODZYNEK
1 ŁYŻKA PRZYPRAWY CURRY
1 CZUBATA ŁYŻKA CUKRU ŻELUJĄCEGO
trochę soili do smaku
Śliwki wypestkowaćdodać cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek zsiekany, podlać 1/2 szkl. wody i dusić aż pu.ści sok, dodać cukier, rodzynki, ocet,, przyprawę - dusić 1 godzinę. Wystudzić, zmiksować, włozyć do słoików i pasteryzować 15 minut.
Super do pieczonych mięs ,pasztetów itp...
Warto go zrobić choć by jedną porcję,ja w tym roku znów go popełniłam.