śliwkowy keczup

lena7900

Member
Maj 5, 2010
1,297
0
0
1 KG ŚLIWEK
1 CEBULA
3 ZĄBKI CZOSNKU
3/4 SZKL. CUKRU
3/4 SZKL OCTU
3/4 SZKL RODZYNEK
1 ŁYŻKA PRZYPRAWY CURRY
1 CZUBATA ŁYŻKA CUKRU ŻELUJĄCEGO
trochę soili do smaku

Śliwki wypestkowaćdodać cebulę pokrojoną w kostkę, czosnek zsiekany, podlać 1/2 szkl. wody i dusić aż pu.ści sok, dodać cukier, rodzynki, ocet,, przyprawę - dusić 1 godzinę. Wystudzić, zmiksować, włozyć do słoików i pasteryzować 15 minut.
Super do pieczonych mięs ,pasztetów itp...
Warto go zrobić choć by jedną porcję,ja w tym roku znów go popełniłam.
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy