Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
dawno mnie tu nie bylo a tutaj takie cuda
ten z pomponmi super, serducho tez:)
ja zrobilam na szybkiego dla cory bo malo czasu miala, nic specjalnego

Załączniki

• DSC08022.JPG
    DSC08022.JPG
    80 KB · Wyświetleń: 0

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Granola tort super! Taki radosny kolorowy
mniam.gif

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
cześć dziewczyny, nigdy nie zdobiłam tortu bitą śmietaną i chciałabym wreszcie spróbować, ale nie wiem od czego zacząć.czym się różni zwykła śmietana od roślinnej? można dekorować zwykłą ubitą śmietaną? jak długo wytrzymują takie dekoracje?
gruebel_2.gif

z góry dziękuje za podpowiedzi

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Śmietana zwierzęca,a roślinna to tak jak by porównywać masło z margaryną nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć. Inaczej się ubijają roślinna pieni się przy ubijaniu
i robi jej się dużo.
Stroić można obiema śmietanami, ale zwierzęca śmietana jest bardziej wymagająca przed ubijaniem musi być bardzo schłodzona i do ozdabiania przez wyciskanie musi być mocniej ubita bo pod wpływem ciepła rąk się rozrzedza,a roślinną trzeba ubić słabiej bo pod wpływem ciepła rąk się ścina i wtedy dekoracje są
poszarpane. Na pewno obie śmietany wytrzymają do następnego dnia,a dłużej nie próbowałam.

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
ja zawsze robie ze zwierzecej i to zazwycza 36% ma bardzo dobra konsystencje

a ten zrobilam z malinami w srodku i na na wierzchu troche, posypalam migdalami

Załączniki

• DSC08049_1_.JPG
    DSC08049_1_.JPG
    38 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Vidarka

Member
Kwi 4, 2007
6,637
0
0
Z braku skladnikow na mase cukrowa-zastepczo zrobilam takiego "potwora"
005.JPG

Załączniki

• 005.JPG
    005.JPG
    128.4 KB · Wyświetleń: 0

Elzunia

Well-known member
Kwi 8, 2011
5,180
594
113
miu miu - sliczny i jak dokladnie. Wszystkiego dobrego z okazji imienin, pozdrawiam.
Lambethko, co to jest masa smakowa?

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
To jest zielony czołg! Choć patrząc na to kiepściutkie zdjęcie to sama się zastanawiam co to ja stworzyłam
icon_mrgreen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
heyka cinki
wink.gif
dawno mnie u was nie było, ale to przez to,że w wakacje był straszny upał, a ja po ostanim moim torcie w kształcie czapki NEW ERA straciłam zapał i energię do robienia tortów. Teraz oboje wrócili po tym jak zobaczyłam,że wznowili naszą gazetkę "dekoracje ciast" no i nie długo mam urodziny męża. Podpowiedzcie mi, jak będzie lepiej, bo w filmiku na youtube zobaczyłam, że przeważnie róże (ale chodzi mi o te z płatkami wyciskane na "gwożdziu") robią z masła, cuktu pudru i dodaja troszkę aromatu, czy lepiej robić ze śmietany roślinnej i cukru pudru?
gruebel_2.gif

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
Elzunia @ 17 Sep 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1344057miu miu - sliczny i jak dokladnie. Wszystkiego dobrego z okazji imienin, pozdrawiam.
Lambethko, co to jest masa smakowa?
Przepraszam - przeoczylam pytanie. Ze smakowa tak mi sie uzylo - chodzilo mi czy smietana zabarwiona jest barnikiem czy z dodatkiem np. jakiegos soku ze ma taka ladna barwe
icon_biggrin.gif

sabuto @ 20 Sep 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1344812To jest zielony czołg! Choć patrząc na to kiepściutkie zdjęcie to sama się zastanawiam co to ja stworzyłam
icon_mrgreen.gif
czadowy! jako zona czolgisty-zapalenca fana militariow jestem pod wrazeniem. Lubie takie wyzwancze torty
icon_biggrin.gif

zdradz z czego zrobilas lufe
icon_biggrin.gif
slomka czy wafelek?

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Dzięki Lambethko
bussi.gif
A lufa czołgu to rurka waflowa pomalowana czekoladą bo nie było już oblanych,a bałam się rozmoknięcia takiej gołej rurki
icon_mrgreen.gif

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy