Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Karolina794

Member
Lut 15, 2013
42
0
0
sabuto @ 21 Mar 2013 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1412832Tak jak pisała Karolina do worka wkładam dwie masy i wyciskam.

Wklejam filmik jak nakładać masę dwu kolorową http://www.youtube.com/watch?v=UCrY0hLeWyU&feature=feedf
Spróbuję dzisiaj bo został mi krem z torta
icon_wink.gif
 

fizjo83

Member
Lut 15, 2008
64
0
0
Witam. Potrzebuję pomocy.
Mam zamiar udekorować tort różami wyciskanymi z kremu-tylką 2D-takimi jak pokazane kilka postów wyżej.
Tort będzie miał średnicę 26 cm przełożony 2-krotnie bitą śmietaną.
Czym najlepiej dekorowac? Bitą śmietaną czy może kremem budyniowym?
Dekorowac pewnie będe w sobotę wieczorem i tort będzie musiał "wytrzymać" do popołudnia nastepnego dnia.
Ile mniej więcej będę potrzebować śmietany/kremu?
 

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Dekorowałam już budyniowa masą i bitą śmietaną zwierzęcą i roślinną i z żadną nie miałam problemu,ale najkształtniejsze mi wychodziły z budyniowej może dla tego,że ja ją bardzo lubię
icon_mrgreen.gif
Kremówkę ubijałam z śmietan fiksem i spokojnie wytrzymywała do następnego dnia.
Nie bardzo wiem ile śmietany potrzebujesz,ale to nie problem bo łatwo można dorobić myślę,że pół litra to minimum.
 

alekanna

Member
Wrz 6, 2010
45
0
0
skoro tort ma byc z masą śmietanową, to też myślę, że najlepiej wykończyć śmietaną. Oczywiście dodać jakiś fix do śmietany, żeby utrzymała formę. powodzenia życzę
 

7manka777

Member
Lut 6, 2013
66
0
0
świetne forum dziewczyny Wasze rady sa bardzo cenne
icon_smile.gif
chciałabym do Was dołączyć mam nadzieję że pozytywnie mnie przyjmiecie
icon_smile.gif
wstawię kilka swoich tortów i oczywiście służe radą
icon_smile.gif
 

Załączniki

  • 1358449078470.jpg
    1358449078470.jpg
    16.8 KB · Wyświetleń: 0
  • 1358449131713.jpg
    1358449131713.jpg
    16.7 KB · Wyświetleń: 0
  • 1358449167763.jpg
    1358449167763.jpg
    23 KB · Wyświetleń: 0
  • 1358449316266.jpg
    1358449316266.jpg
    19.9 KB · Wyświetleń: 0

7manka777

Member
Lut 6, 2013
66
0
0
a ja standardowo odpowiem że masą budyniową
icon_smile.gif
ale różyczki mi ciężko idą, ponieważ masa nie jest za sztywna tylko trochę taka rzadka, nie wiem może proporcje nie takie, ja robię budyń (3szkl. mleka+2,5łyżki mąki pszennej i 2,5ziemniaczanej i cukier, taki dość gęsty wychodzi ) i mieszam z masłem(około2 kostki)
wstawie kilka zdjęć z moimi ala różami
 

Załączniki

  • DSC01922.jpg
    DSC01922.jpg
    466.5 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC01907.jpg
    DSC01907.jpg
    517.6 KB · Wyświetleń: 0

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Torty super!
anbetung.gif
Mi z budyniowej też róże ciężko idą lepiej z takiej maślanej buttercream ,ale to samo masło i cukier puder z odrobiną mleka więc w smaku mało rewelacyjne.
A te hello kiti na torcie Oli co to jest czyżby lukier?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy