Sylwia1978
Member
- Maj 13, 2011
- 151
- 0
- 0
Sylwia1978 @ 3 Aug 2013 napisał:
Sylwia1978 @ 3 Aug 2013 napisał:
Marta12 @ 3 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1458064 Sylwia1978 jeszcze raz :cudne zrobiłas torciki a buteleczki super .ja się pomęczyłam wczoraj dzisiaj słodkie lenistwo za to za 2 tyg.mam 3 na raz jak będzie tak gorąco to koszmar![]()
mam pytanie bo chyba Ty pisałaś że robisz z gotowego kremu śmietankowego ,Jak on się utrzymuje na torcie ?można go robic wcześniej i nie spłynie?dziś robiłam 4 torty i dlatego wstałam o 4 bo już raz miałam przerąbane przez tą naszą pogodę ,śmietana mi się ważyła i teraz zawsze robię sobie pobudkę rano.Robię z kremu waniliowego dekoracje i jestem bardzo zadowolona z niego ,tylko normalne że w upały w worku ze szprycą pod wpływem rąk krem się rozrzedza .
Marta12 @ 4 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1458299Aha, a czy robisz sam na mleku czy dodajesz tłuszcz jak jest drugi sposób napisany![]()
na sobotę wieczór mam do odebrania tort na chrzes i aż się go boję robić ,jak będzie taki gorąc to koszmr nawet jak się wstanie z samego rana
W przepisie jest 300 ml mleka ja daję 3/4 szkl. no i oczywiście margarynę
7manka777 @ 8 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1459560dziewczyny pomóżcie !potrzebuję sprawdzony przepis na masą czekoladową z góry przepraszam za zapytanie w tym wątku ale wiem, że tu napewno uzyskam super odpowiedź od profesjonalistek
) z góry dziekuję bardzo!
ja robię tak:
2czekolady po 100g (jak chcę białą mase to białej czekolady)roztapiam w kąpieli wodnej, przestudzam. Ubijam 500ml kremówki (osobiście preferuję Mleczną Dolinę 30% z Biedronki). Pod koniec ubijania wsypuje 2 śnieżki na mleko i ubijam na sztywno, a potem łączę masę delikatnie z czekoladą. Dla moich domowników zawsze rewelacja.
asikozk @ 17 Aug 2013 napisał:index.php?act=findpost&pid=1461668Sabuto tak - koleżanka nie dość, że pracuje w banku, to jeszcze zawsze narzeka na brak pieniędzy
Fajny pomysł, pytałam bo mam kuzynkę pracującą w banku i też narzeka na brak pieniedzyKiedyś jak by co to sobie odgapię![]()
![]()
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.