kadarma @ 22 Apr 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1518836Karino i inne kobietki, które robiłyście autko. Z czego robicie koła? Ja przy traktorku wycinałam z ciasta. Sprawdzi siw oreo czy jeszcze coś innego?kiedyś robiłam z takich małych ciastek wielkości markiz albo właśnie z oreo,
jeśli na wierzchu masa maślana to bym zrobiła z masy cukrowej .
koleżanka robiła z galaretek w cukrze , ale w środku masa też była z galaretką.
kajastama @ 23 Apr 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1518935Dziewczyny czy jak (chodzi mi o masę do środka tortu) do śmietany z mascarpone dodam świeże maliny to powinnam jeszcze dodać galaretkę do zabarwienia? czy same malinki wystarczą aby smak był malinowy?Srobuj rozpuscic 200g bialej czekolady w 500ml smietanki. Potem bardzo dobrze schlodz na noc. Ubij nastepnie ze smietanfixem. Krem rozsmaruj na torcie powtykaj swierze najlepiej kwasne maliny.. PYCHA..
Jasminum @ 9 May 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1522042POMOCY CINKI.. na 18 maja robie tort na komunie caly z bitej smietany powiedzcie z czego roze na tort?? Maja byc niebieskie.. da sie zabarwic czekolade plastyczna? Bo masa cukrowa chyba odpada bo bedzie plynac..Masa plastyczna Cinki ( ta gotowana) nie popłynie.
Nie barwiłam czekolady ale może po zrobieniu róż pudrowymi barwnikami dałoby się pokolorować.
h-elen @ 10 May 2014 napisał:index.php?act=findpost&pid=1522076Masa plastyczna Cinki ( ta gotowana)nie popłynie.
Nie barwiłam czekolady ale może po zrobieniu róż pudrowymi barwnikami dałoby się pokolorować.Właśnie miałam napisać o masie Cinki , ona nie jest biała,ale do barwienia się super nadaje.
Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.
W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.