Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Łiii tam...
icon_smile.gif
to mój dzisiejszy...

Załączniki

• cccccdiadem2.jpg
    cccccdiadem2.jpg
    233.8 KB · Wyświetleń: 0

karotka80

Member
Maj 19, 2009
15
0
0
To i ja się pochwalę eksperymentem z transferem ozdób z buttercream (Lambethko dziękuję za przepis.).

dsc04313kopia.jpg

devillwoman śliczne torciki. Z tego co pamiętam to używasz do ozdoby kremy Dr.Oetcera. Jeśli się myle to przepraszam. Czy na Twoich kremach masa cukrowa się nie rozpuszcza. Muszę zrobić figurkę i postawić na torcie a zawsze używam tylko śmietany.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
karotka80 @ 18 Aug 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1166990To i ja się pochwalę eksperymentem z transferem ozdób z buttercream (Lambethko dziękuję za przepis.).

devillwoman śliczne torciki. Z tego co pamiętam to używasz do ozdoby kremy Dr.Oetcera. Jeśli się myle to przepraszam. Czy na Twoich kremach masa cukrowa się nie rozpuszcza. Muszę zrobić figurkę i postawić na torcie a zawsze używam tylko śmietany.
Kłade już ozdoby dobrze podeschnięte a czasem dla pewności kiedy stykają się bardzo kontrastowe kolory robie figurki na papierze ryżowym albo smaruje roztopioną czekoladą w miejscach gdzie mogły by "popłynąć"

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Faktycznie tak pisałaś, a ja tak na szybkiego czytam przez brak czasu i połowę nie przeczytam i potem głupio pytam. O rety nawet nie czuję, że rymuję hihi
icon_wink.gif
Jeszcze raz brawo!
icon_smile.gif

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
sliczne torty, anna5 sliczne roze
moj tutaj byl niewykonczony ale co tam, maziaje kolorem zamierzone

Załączniki

• DSC06492.JPG
    DSC06492.JPG
    80.4 KB · Wyświetleń: 0

jaasmina

Member
Lis 11, 2010
76
0
0
Dziewczyny,piękne torty tworzycie.Chętnie tu zaglądam i zawsze tyle pięknych torcików.

Anno, zachwyciły mnie Twoje różyczki.Nie mogę oczu oderwać.Jak je robisz i z czego
icon_question.gif
Wiele razy próbowałam ale mi nie wychodzą, może masz jakiś patent

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Dziękuję dziewczyny
icon_wink.gif
Granola świetny tygrysek.
Jaasmina obejrzałam na youtube jak się robi takie róże i próbowałam. Ja je robię ze śmietany, ale można je zrobić z innych kremów, byleby krem był gładki bez żadnych gródek, bo będą blokować krem w tylce. Może na początek utrzyj samą margarynę o temperaturze pokojowej na puch i na niej ćwicz. Margaryna musi być bardzo miękka, ale nie może się lać. Na jednej i tej samej możesz ćwiczyć wiele razy i nawet nie musisz dodawać do niej cukru żeby była słodka, jeśli nikt tego nie będzie jadł.

sohers

Member
Maj 12, 2010
126
0
0
Miłe tortomistrzynie zdradźcie no mi tajemnice jakiego barwnika użyć do metody barwienia cieniowania jak na tym filmiku klik klik tak pod koniec filma
gruebel_2.gif
icon_question.gif
icon_question.gif

dziękuję bardzo
lecker.gif

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
niestety nie moge pomoc, poniewaz mam komunikat, ze w moim kraju nie moge obejrzec tego filmu
dontknow.gif

dziewczyny! piekne torty! Anna - roze jak prawdziwe - piekne!

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Dzięki
icon_smile.gif

Sohers to są barwniki w proszku, możesz też użyć barwników pudrowych, są drobniej zmielone przez co delikatniejsze.

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Do barwienia "na sucho" najlepiej nadają się barwniki pudrowe. Używam tego rodzaju: http://www.pan-centrum.pl/sklep,Barwniki_p...lear=k&n=25 . Robisz kwiatek, pozostawiasz do wyschniecia( koniecznie musi być sucha masa) i dopiero taki gotowy malujesz pędzelkiem suchymi barwnikami. Ładnie można podkreślić takim barwnkiem detale kwiatka lub nanieść różne odcienie na niego. Własnie w ten sposób nanosiłam różowy barwnik tylko na brzegi goździków, goździki robiłam z białej masy.
Barwniki proszkowe nie nadają się do barwienia na sucho, nie rozprowadzają się na suchej masie lub pozostawiają nienaturalnie grube linie.

sohers

Member
Maj 12, 2010
126
0
0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy