Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

dziunia

Moderator
Członek ekipy
Paź 30, 2004
27,457
7
38
Kurcze, dawno prawdę mówiąc listków nie wyciskałam, więc mogłam coś pomylić
icon_redface.gif
W każdym razie trzeba popróbować i wtedy na pewno się okaże, co i w jaką stronę
icon_wink.gif
 

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Bumelko listki wyciskasz jak należy, problem jest w zbyt mocno ubitej śmietanie z tego co widzę na zdjęciu. Gdy śmietana jest zbyt mocno ubita wtedy jest taka jakby sucha i listki się rwą choćbyś nie wiem co robiła. Oczywiście nie może być też zbyt rzadka, bo będzie ci się lała. Musisz wyczuć ubijanie, a do listków lepiej zrobić luźniejszą niż za gęstą. Natomiast do kwiatów musi być gęstsza, żeby się nie rozlały, ale też tak bardzo sztywna nie może być, bo kwiatki mają wtedy takie suche płatki często nawet takie jakby poszarpane.
 

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
wspaniałe są te linki do filmików , normalnie szczęka opada
eek2.gif
chciałabym tak kiedyś ....ehh
na razie eksperymentuje z masą plastyczną ale takie cuś to już mistrzostwo
anbetung.gif





ten tort robiłam dla koleżanki , masa jest kokosowa a różyczki z czekolady plastycznej z przepisu znalezionego na forum ... jejku jak ja jeste wdzięczna za to forum ,wszystko co umiem mu zawdzięczam
 

Załączniki

  • 2012_02_18_14.51.48.jpg
    2012_02_18_14.51.48.jpg
    339.5 KB · Wyświetleń: 0

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Torcik bardzo ładny, podoba mi się twoja dekoracja
icon_biggrin.gif


 

Załączniki

  • Zdj_cie0840.jpg
    Zdj_cie0840.jpg
    254.7 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie0842.jpg
    Zdj_cie0842.jpg
    229.5 KB · Wyświetleń: 0

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
A nieprawda, wystarczy trochę poćwiczyć, serio. Ja robię dekoracje na tortach dopiero od roku, wcześniej zrobiłam wkoło trochę jopków, ułożyłam trochę owoców i to tak, że wstyd i to wsio. Teraz już trochę wiem o dekorowaniu tortów, a jeszcze sporo nauki przede mną
icon_wink.gif
Dziękuję
icon_biggrin.gif
 

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Mam pytanko potrzebuję żeby masa miała złoty kolor czy mogę do niej dodać barwnika perłowego złotego?
Coś pisali,że tym się barwi masy cukrowe i nic nie wspominali o budyniowej.
 

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Cześć dziewczyny, wiem wiem nie pokazuje się ale wiecie jak jest
icon_smile.gif
Aniu (Anno5) będziesz ze mnie dumna zrobiłam kremowego kotka a nie jak zwykle z masy ;)



kot.jpg


motyle_r__.jpg


kotek.jpg


li___mar.jpg
 

Załączniki

  • kotek.jpg
    kotek.jpg
    113.3 KB · Wyświetleń: 0
  • li___mar.jpg
    li___mar.jpg
    153.7 KB · Wyświetleń: 0
  • motyle_r__.jpg
    motyle_r__.jpg
    101.1 KB · Wyświetleń: 0
  • kot.jpg
    kot.jpg
    97.2 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Anna5 @ 25 Mar 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1271673Nie mam tego złotego barwnika, ale jeżeli zabarwia masy cukrowe to budyniową też powinno.
Dodam do masy i zobaczę jak wyszło dam znać ale dopiero przed świętami będe piekła
chiałam wujkowi zrobić akordeon taki jaki ma orginaly i okazało się,że ma dużo złotych wywijasów
nie wiem jak to nazwać inaczej.
 

pcynesia

Member
Lis 6, 2008
3
0
0
Dziewczyny, piekne torty, az dech zapiera. Ja na razie jestem na etapie robienia takich zwyklych (fotki ponizej) i daleko mi do waszych umiejetnosci.
Mam pytanko: w czym tkwi sekret idealnie gladkiej powierzchni tortu? Niezaleznie czy pokrywam smietana czy kremem to zawsze jakos tak niezbyt rowno mi wyjdzie a te wasze piekne.
 

Załączniki

  • DSC00152.JPG
    DSC00152.JPG
    47.5 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_3153.jpg
    IMG_3153.jpg
    98.2 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_1160.jpg
    IMG_1160.jpg
    171.2 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy