Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

lambethka

Member
Lut 22, 2011
5,138
0
0
ale te posladki jakie fajne...takie kraglutki...mmmmm...
arsch.gif
mniam.gif

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
jaasmina @ 29 Jun 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1146004Śliczne torty
icon_biggrin.gif

Auto z doopkami bardo mi sie podoba-świetny pomysł
Jestem ciekawa jak zrobiłaś piłkę . Czy to przełożone warstwy biszkoptu i tak docięte czy jakoś inaczej ją uformowałaś?
Tu wstawiłam zdjęcia jak robiłam piłke, wyszły mi 3 blaty i 2 przełożenia bo torcik był malutki ( 1,2 kg)

https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=3...p;#entry1146018

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Kochane moje mam MEGA !! Problem!! Mam do zrobienia mój pierwszy tort weselny i klientka zażyczyła sobie piętrowy "kopiec kwiatów" Kwiaty to nie problem tyle że w orginale tort jest pokryty masą a ja mam go pokryć kremem i ozdobić kwiatami.I tu pojawia się problem. Jakiego kremu użyć żeby był po pierwsze -DOBRY, po drugie BIAŁYYY!! po trzecie żeby masa nie puszczała "soków"
baa.gif
wiecie o co mi chodzi mam nadzieje. No i ostatnie czy jeśli umieszcze róże na drucikach lub wykałaczkach to tort mi sie nie rozleci od ich ilości?? wstawiam zdjęcie , może któraś wpadnie na coś i uratuje moją reputacje
icon_mrgreen.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Sprzedają czasami preparaty do wybielania mas, właśnie pod torty ślubne. Widziałam u mnie we Wrocławiu takie coś. Polecam masę waniliową lub czekoladową (tradycyjny krem maślany), w drugiej wersji daje się białej czekolady - masa jest bardzo smaczna. Można dodać jeszcze jakieś owoce, żeby trochę zneutralizować słodkość.

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
O kurcze ...
gruebel_2.gif
mam wybielacz ale stosowałam go głównie do mas plastycznych,nie wpadłam na to że moge spróbować wybielić krem
dump.gif
Myśląc o masie waniliowej masz na myśli po prostu budyń waniliowy z masłem?? Nigdy nie wyciskałam takiej masy z rękawa ciekawe jak sie zachowuje
gruebel_2.gif

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
W sklepie pani tak mówiła, że właśnie do wybielania się stosuje, to mi się przypomniało:) Masę mam na myśli tą: klik. Z rękawa powinna się dobrze wyciskać, do wątku zaraz dodam zdjęcia jak moja wyglądała po ubiciu z białą czekoladą. Nie wyciskałam, ale konsystencja ok. A smakowała przepysznie :D Wg mnie mógłby pasować biszkopt makowy - ale na wesele to chyba biały najlepszy, decyzja należy do pary młodej
icon_smile.gif

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Ja całą dekorację włącznie z kwiatami zrobiłabym ze śmietany roślinnej. Jest ona bielusieńka i kwiaty byłyby leciutkie.
Dzisiaj miałam trochę wolnego czasu i postanowiłam poeksperymentować ze śmietaną i próbowałam zrobić ze śmietany słonika, misia i pieska. Na tort to się nie nadaje, ale nie mogłam się powstrzymać żeby nie spróbować czegoś nowego ze śmietany. Nie bawiłam się w kolory, bo to tylko tak na próbę było:
Zdj_cie0444.jpg Zdj_cie0444.jpg1.jpg
Zdj_cie0445.jpg

Załączniki

• Zdj_cie0444.jpg
    Zdj_cie0444.jpg
    163.6 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie0444.jpg1.jpg
    Zdj_cie0444.jpg1.jpg
    169 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie0445.jpg
    Zdj_cie0445.jpg
    161.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
To jest ze smietany
icon_eek.gif
? Jak to zrobilas??

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
dziękuje Ci bardzo
anbetung.gif
a jak myślisz czy dość cięzkie róże utrzymają sie na torcie jak go naszpikuje, bo chyba musze je wbijać na wykałaczki
gruebel_2.gif

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Ze śmietany roślinnej. Wyciskałam z rożka zrobionego z papieru do pieczenia, a oczka, nosek i reszta z roztopionej czekolady deserowej. Może jak poćwiczę, to kiedyś zrobię takie, które nadawałyby się na tort
icon_smile.gif

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Zabrałam misiowi brwi i kropeczki na pyszczku, bo coś mi nie pasowało i wydaje mi się, że bez tego jest lepiej:

Załączniki

• Zdj_cie0453.jpg
    Zdj_cie0453.jpg
    281.3 KB · Wyświetleń: 0

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
ania-magda @ 30 Jun 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1146276Sprzedają czasami preparaty do wybielania mas, właśnie pod torty ślubne. Widziałam u mnie we Wrocławiu takie coś. Polecam masę waniliową lub czekoladową (tradycyjny krem maślany), w drugiej wersji daje się białej czekolady - masa jest bardzo smaczna. Można dodać jeszcze jakieś owoce, żeby trochę zneutralizować słodkość.
Super! Dziękuje Ci baaardzo i czekam na zdjęcia. Wesele za 3 tygodnie więc chyba zdąże ze wszystkim, zeby jeszcze sprawdzić
lecker.gif

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
ania-magda @ 30 Jun 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1146395W sklepie pani tak mówiła, że właśnie do wybielania się stosuje, to mi się przypomniało:) Masę mam na myśli tą: klik. Z rękawa powinna się dobrze wyciskać, do wątku zaraz dodam zdjęcia jak moja wyglądała po ubiciu z białą czekoladą. Nie wyciskałam, ale konsystencja ok. A smakowała przepysznie :D Wg mnie mógłby pasować biszkopt makowy - ale na wesele to chyba biały najlepszy, decyzja należy do pary młodej
icon_smile.gif
Sory Aniu to tą wypowiedz miałam zacytować
icon_redface.gif

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Dzisiaj zrobiłam nowego pieska, bo tamten mi się nie podobał i dodałam jeszcze kota, żabę i stojącego słonia, na razie też jeszcze bez kolorów:

Załączniki

• Zdj_cie0455.jpg
    Zdj_cie0455.jpg
    272.2 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie0456.jpg
    Zdj_cie0456.jpg
    190.5 KB · Wyświetleń: 0

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy