Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
Devilwoman ale piekny torcik
icon_smile.gif

Robiłam tort na osiemnastkę dla dziewczyny, wybrała sobie taki z rurkami. Dla mnie to on jest taki zwyczajny jak na taką imprezę.
gruebel_2.gif

IMG_0505.JPG
A później z racji tego że zostawały mi jakies kawałki bioszkoptów to je " zutylizowałam" i zrobiłam wyrób tortopodobny
icon_mrgreen.gif

IMG_0504.JPG

Załączniki

• IMG_0504.JPG
    IMG_0504.JPG
    166.2 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_0505.JPG
    IMG_0505.JPG
    201.1 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

illy

Member
Lut 20, 2008
1,500
0
0
Przesliczne torciki, oba, ja tez chce chociaz "zwyczajne" tak piejnie robic jak Ty Joanno

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
Joanno zachwycona Twoim talentem i FORTEPIANEM na jutro robie tort urodzinowy od zakochanego faceta. Ma być romantyczny więc pomyślałam że spróbuje fortepian. Jeśli dam rade to chyba się opije ze szczęścia
rofl.gif
rofl.gif

ania-magda

Member
Gru 30, 2009
347
0
0
Joanno znowu piękne torty pokazałaś
icon_smile.gif
Zastanawiam się, w jaki sposób robisz takie pionowe boki tortów, tak równo wygładzone, jak w tym drugim. Próbowałam tak, wygładzając szpatułą, ale jakieś takie zaokrąglone mi wychodzą, a takie proste właśnie mi się podobają. Masz jakiś spobób specjalny na to?
icon_mrgreen.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
devillwoman @ 17 Jul 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1154031Joanno zachwycona Twoim talentem i FORTEPIANEM na jutro robie tort urodzinowy od zakochanego faceta. Ma być romantyczny więc pomyślałam że spróbuje fortepian. Jeśli dam rade to chyba się opije ze szczęścia
rofl.gif
rofl.gif
Napewno dasz radę, trzymam jakby co
daumen.gif

ania-magda @ 17 Jul 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1154054Joanno znowu piękne torty pokazałaś
icon_smile.gif
Zastanawiam się, w jaki sposób robisz takie pionowe boki tortów, tak równo wygładzone, jak w tym drugim. Próbowałam tak, wygładzając szpatułą, ale jakieś takie zaokrąglone mi wychodzą, a takie proste właśnie mi się podobają. Masz jakiś spobób specjalny na to?
icon_mrgreen.gif
Mi tez z tym różnie wychodzi
icon_mrgreen.gif

Staram się żeby tort miał w miarę proste boki już na etapie smarowania biszkoptów, kiedy kładę ostatni biszkopt lekko dociskam równając bo i tak później "siądzie". Nakładam dość dużo masy na górę i rozsmarowuję nożem tak żeby nadmiar zwisał na brzegi, później nożem nakładam i rozsmarowuje brzegi. Packę opieram na podkładzie i mam wtedy zachowany pion okręcam tort i mam wyrównane brzegi. Górę nożem delikatnie zbieram do środka wyrównując. ważne są chyba odpowiednie ustawienia packi i noża do brzegów tortu,

granola

Member
Lis 12, 2007
304
0
0
dzieki dziewczyny
icon_smile.gif
ale ja juz tak mam ze czesto jestem srednio zadowolon z efektu koncowego, ale to chyba
nie tylko ja tak mam
icon_mrgreen.gif

Jo_anna1

Member
Lip 9, 2009
3,219
0
0
granola @ 20 Jul 2011 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1155130dzieki dziewczyny
icon_smile.gif
ale ja juz tak mam ze czesto jestem srednio zadowolon z efektu koncowego, ale to chyba
nie tylko ja tak mam
icon_mrgreen.gif
A ja wdrażając moje postanowienie noworoczne systematycznie powtarzam: wszystkie moje torty są piękne, wszystkie moje torty są śliczne
icon_mrgreen.gif
jak mantrę i tylko czasami myslę gdzie ja się z tymi wypocinami wychylam, toć to masakra
rofl.gif

miglietta

Member
Mar 10, 2010
662
0
0
Bo twoje torty są piękne bez dwóch zdań!chcesz się oszukiwać? wszyscy je podziwiają I wiele z nas chciałoby take potrafić zrobić

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Nie wątpię, jest świetny!!!
freu.gif
Widzę że głowę i tułów piekłaś w miskach, a mordka, łapki i ogonek z samego kremu?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

devillwoman

Member
Lis 18, 2010
438
0
0
mordka też biszkopt, a łapki są z wafli ryżowych, uszy z papieru waflowego ( coś jak opłatek tylko giętkie
icon_smile.gif

Załączniki

• DSC05965.JPG
    DSC05965.JPG
    95.8 KB · Wyświetleń: 0

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Nie jestem z tego tortu do końca zadowolona
icon_sad.gif

Załączniki

• Zdj_cie0500.jpg
    Zdj_cie0500.jpg
    209.8 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie0501.jpg
    Zdj_cie0501.jpg
    210.3 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy