Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Dziękuję soniu, znalazłyśmy to samo ;)
icon_smile.gif
A swoją drogą, to widziałyście jak ta babeczka w pierwszym linku sioni składa ten tort? Przecież to praktycznie sam biszkopt i to ma być tort? Nie ma to jak nasze torciki co nie kobietki? ;)
icon_smile.gif
Ja oczywiście mam zamiar o połowę cieńsze biszkopty przekładać, żeby warstwy kremu były normalne, a nie jak żyletki ;)
icon_smile.gif
 

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
tak, tak samo ciacho! na mój gust strasznie suchy musi być taki tort...
u Buddiego też tak przecież robią
icon_sad.gif


a ja dziś zawiozłam do siostry mega wielkiego cupcake'a
icon_smile.gif

jedyne (!) siedem warstw cytrynowego biszkoptu, przełożone cream chesse frosting plus świeże truskawki
icon_mrgreen.gif


babka.JPG

 

Załączniki

  • babka.JPG
    babka.JPG
    107.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Aniu zyguś super! Koniecznie wstaw zdjęcie,jak zrobisz kombajn! Potwierdzam nasze torciki piękne i smaczne są inne mogą się schować!
Nie sztuka ładnie wyglądać trzeba jeszcze mieć coś w środku!
icon_mrgreen.gif

malena no co ty tylko jeden" malutki" im zawiozłaś? Fajny bardzo!
lecker.gif
 

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
motylki z masy cukrowej - takie na szybko, bo już byliśmy duuuuużo spóźnieni...
rofl.gif

2,5 godziny!!! nie było czasu na dopracowywanie... w ogóle to było ciacho na szybko!
 

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
ooooo kochana, to popróbuję, popróbuję...
icon_smile.gif

na przyszłość jak znalazł!!! ja w sprawie "wyciskania", to żółtodziub jestem!!!
dziękuję
anbetung.gif
 

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
fajnie wyszły skrzydełka, w ogóle torcik ładnie wygląda - ale "przygody" z nadaniem "błysku"... oj już by mnie poniosło!!!
baa.gif
baa.gif
baa.gif

tylko, że ja już tak mam - jak coś nie wychodzi tak, jak chcę, to potrafię rzucać nawet workami z kremem
rofl.gif
dobrze, że tylko do zlewu
rofl.gif
rofl.gif
rofl.gif
 

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
jutro robię torty z masą maślaną i nie wiem z czego zrobić dekoracje. Czy z tej samej masy, czy może z butter cream (ten z plantą) czy z kremu maślanego na bazie szwajcarskiej/włoskiej bezy ?
co mi radzicie?
 

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Iva próbuj z tej masy, powinno być ok, choć sama z niej nie robiłam szczerze mówiąc. Spróbuj najpierw na talerzyku na próbę, czy cię zadowoli, jeśli nie, to po prostu zmiksuj margarynę z cukrem pudrem i jakimś aromatem, bo z tego dobrze się robi kwiaty itp
icon_wink.gif
. Ale próbuj z twojej masy
icon_biggrin.gif
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sionia

Member
Maj 3, 2006
2,363
0
0
Aniu, z czego łatwiej jest zrobic róże tylkami - z masła i cukru, czy z bitej smietany roslinnej?
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
kiedyś coś tam wyciskalam z tej masy i nawet dobrze się robiło, wiec faktycznie zrobie z tego samego, o tak robilam
icon_redface.gif




 

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Torcik świetny!! Jakim kremem robiłaś koszyk i jak barwiłaś na brązowo, samym barwnikiem czy też kakaem, bo fajny brązik wyszedł?
 

Nat_alia

Member
Kwi 19, 2012
68
0
0
Zrobiłam tort urodzinowy dla synka:) może jeszcze nie najlepiej ale powoli dochodzę do wszystkiego. Jak przyślą mi zestaw z tylkami, to będę ćwiczyć. Narazie użyłam tych z gazety. Super jest te wyciskanie :D
 

Załączniki

  • cincin.jpg
    cincin.jpg
    74.6 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy