Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Nat_alia tort super! Widzę,że złapałaś bakcyla wyciskania! To bardzo dobrze!
wink.gif
 

h-elen

Well-known member
Lut 16, 2008
8,770
1,576
113
Nat_alia @ 7 May 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1286414mam jeszcze pytanko... co jest w czwartym zeszycie dekoracji ciast?
Nie przeglądałam ale dołaczone było narzędzie kulkowe.
Dodam, że 4 numery pisma wraz z załącznikami dostałam jako prezent
icon_eek.gif
Była to próbna seria, mająca wysądować zapotrzebowanie rynku.
Edycja, na czwartym numerze została na razie zamknięta. W razie wznowienia bedę powiadomiona o możliwości dokonania prenumeraty.
 

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
To ja nic nie dostanę jak zwykle,a tak ładnie napisałam kierowana instrukcją!
cry_1.gif

A tak chciałam mieć te gazetki! Nic to może wypuszczą nowe to wtedy się zaczaję!
dontknow.gif
 

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Chodziło mi o cenę z przesyłką,a nie o samą cenę śmietany jak ktoś jaszcze coś innego zamawia to i śmietanę przy okazji może choć by na spróbowanie.
wink.gif

 

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Cześć dziewczyny, jestem nowa i mam pytanko: Czy ktoś ozdabiał tort kremem takim w torebce do zrobienia kupionym w sklepie? tam tylko dodaje się masło
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Ja kiedyś dekorowałam takim kremem, ale wtedy nie umiałam jeszcze nic prócz zrobienia jopków i nie dodawałam masła, tylko samo mleko.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
jeszcze nie robilam koronek, choc mam na nie wielka ochote
icon_smile.gif

zakupilam juz jakis czas temu sugarveil, ale nadal nie moge "przelknac" ceny mat...
kiedys bede musiala wybrac choc jedna i kupic wreszcie
icon_mrgreen.gif


a... to moj dzisiejszy torcik - moj! bo dla siebie samej
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif
fiesgrins.gif


magda.JPG

magda2.JPG
 

Załączniki

  • magda.JPG
    magda.JPG
    106.2 KB · Wyświetleń: 0
  • magda2.JPG
    magda2.JPG
    100.8 KB · Wyświetleń: 0

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Malena torcik przepiękny!
anbetung.gif

Sionia pytała o boki tortu na moje oko to taką dużą tylką jest robione chyba, że moje oko się myli?
 

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
dziękuję dziewczynki
icon_smile.gif

dopiero wstałam, więc szybko odpowiadam: te boki to całkiem prosto...
robiłam kropki okrągłą tylką i każdą kropkę "rozcierałam" nożem, wtedy następna kolumna kropek i znów "rozcieranie" itd do okoła
icon_smile.gif

na youtube jest filmik, ale oczywiście nie mogę go teraz szybko znaleźć...

oj tam, oj tam jaka mistrzyni szprycy
icon_smile.gif

zahir - dekoracje robię swiss meringue buttercream, a do środka daję najczęściej bitą śmietanę
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
To tylko trochę się pomyliłam raczej widziałam
icon_mrgreen.gif
Malena co to ten buttercream chodzi mi oto czy robiony czy się kupuje?
A talent do wyciskania to masz duży!
anbetung.gif
 

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
kochana, dziewczyny już tu wcześniej pisały o swiss meringue
icon_smile.gif

robi się go samemu: 1 część białek, 2 części cukru i 3 części masła (wagowe części, ważysz białka i jeśli one mają np 200 gram, to bierzesz 400 gram cukru i 600 gram masła) ubijasz białka z cukrem na garnku z gotującą się wodą aż mikstura osiągnie około 60 stopni C - potem schładzasz ubijając i na koniec dokładasz małymi kawałkami miękkie masło (miękkie, ale nie &quot;płynące&quot; ;) ), na koniec dodajesz ulubiony aromat i barwniki; w przepisach na swiss meringue często piszą, że masa może lekko się &quot;zważyć&quot; w trakcie dokładania masła >choć mi jak na razie się to nie przytrafiło< ale ponoć wtedy należy ubijać tak długo, aż się połączy spowrotem... wiesz sporo jest stron z przepisem na ten buttercream, ale główne zasady są takie same...
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Dzięki kochanieńka! Wiem co to za masa tylko te angielskie słówka mnie zmyliły i myślałam,że to jakaś nowość jest ja tak lubię nowości!
Bo ja to z angielskiego i z komputerów to taki cienki bolek jestem niestety! Ale się próbuję uczyć troszkę!
wink.gif
 
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy