Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Od jakiegoś czasu to dekoruję roślinną, bo lepiej się z nią pracuje i nie rozpływa się tak, ale wcześniej dekorowałam zwierzęcą 30%.

Nat_alia

Member
Kwi 19, 2012
68
0
0
Nie dałam rady skończyć tortu- padłam o drugiej w nocy
icon_sad.gif
Boję się że zrobiłam zbyt rzadką masę w środku i jak się będzie kroić to tort będzie się rozjeżdżał. W dodatku robiłam biszkopty z bratanicą i nie dodałyśmy cukru
dump.gif
wyszły niskie i twardawe. Mimo to dałam je na spód. Chyba trochę zmiękną do jutra
icon_rolleyes.gif
Trudno- w końcu sama rodzina będzie ;)
Zaraz się biorę za dekorowanie. Zrobiłam jeszcze kilka różyczek z masy cukrowej, jak położę je ze 4 godziny przed podaniem, to chyba się nie rozpłyną?
Ale masakra ten tort planowałam 2 miesiące a na koniec odpaliłam....
Idę go kończyć
icon_rolleyes.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Nat_alia nie martw się każdy czasem tak ma to takie złe duszki pieczeniowe tak namieszają! A biszkopt mogłaś nasączyć czymś słodkim i miękkie by było i słodsze.
bussi.gif

Nat_alia

Member
Kwi 19, 2012
68
0
0
nasączyłam go, a masa jest słodka, więc myślę, że będzie ok. Ja ostatnio tak mam , że jak robię z kimś ciasto to wogle nie wychodzi. Jak robiłam z dziećmi na świetlicy, to wyszło też twarde i chrupiące ;) a innym razem ciasteczka się przypaliły. Ale dzieci i tak miały frajdę i zjadły wszystko ze smakiem
icon_smile.gif

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
Nat_alio, na pewno będzie dobrze, ja też jak mi najbardziej zależy to się wszystko wali, pospiech mnie wtedy gubi i brak czasu. Różyczki połóż przed podaniem.

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Nat_alio jak nasączone i masa słodka to czym się martwisz proszę się nie martwić natychmiast! Na pewno będzie dobre!
wink.gif

Nat_alia

Member
Kwi 19, 2012
68
0
0
Wstawam fotki dwóch ciast. Trochę się zafarbowało to z winogronami, ale niech myślą, że tak ma być ;)
Tort jeszcze "się robi".
Dziękuję za Waszą pomoc i wsparcie. Teraz wiem, że musi być dobrze
icon_smile.gif

Załączniki

• IMG_1008cin.jpg
    IMG_1008cin.jpg
    107.1 KB · Wyświetleń: 0
  • IMG_1018cin.jpg
    IMG_1018cin.jpg
    107 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

Nat_alia

Member
Kwi 19, 2012
68
0
0
wow
icon_eek.gif
prześliczne są te różyczki!
uf... skończyłam- prawie
icon_smile.gif

Nie wyszedł taki jak planowałam, ale to nic. Jutro jeszcze położę "opłatek" z masy cukrowej i różyczki, i muszę gdzieś zmieścic napis "Pierwsza Komunia Ś więta Laury".
Niby takie nic a tyle pracy. Myślałam, że szybciej skończę.
Zdjęcie kiepskie, bo zapomniałam sfotografować i włożyłam do lodówki. Później nie chciałam już wyciągać bo ciężkie i szerokie.Po dekoracji masa wychodzi poza podstawkę.

Załączniki

• IMG_1023.jpg
    IMG_1023.jpg
    102 KB · Wyświetleń: 0

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
a to mój torcik który miał być na wczoraj dla moich dzieci z okazji ich święta, ale po pracy byłam okropnie zmęczona i dokończyłam dzisiaj. Co prawda wyszedł beznadziejnie, ale to mój 2 tort odkąd odkryłam swoją nową pasję, dobrze, że tort był dla domowników.
Dekorowałam z masy LeNinki https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=21080, która mi się zważyła.
cry_1.gif

1111111.jpg 22222.jpg

Załączniki

• 1111111.jpg
    1111111.jpg
    267.2 KB · Wyświetleń: 0
  • 22222.jpg
    22222.jpg
    268.4 KB · Wyświetleń: 0

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Hajastan @ 2 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1298108Sabuto, ty te niebieskie różyczki, z jakiej masy robiłaś? daj przepis
herzen.gif
To jest zwykła masa budyniowa i barwnik.
1 budyń i 2 łyżki mąki pszennej, 8 łyżek cukru,2szkl mleka,cukier waniliowy-ugotować jak budyń, wystudzić
potem rozetrzeć z kostką margaryny lub masła. Barwnik dodaję przed gotowaniem.
mniam.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Nat_alia fajnie wyszedł,a jak dokończysz to będzie super! To się trochę narobiłaś nie pisałaś,że taki wielgachny ma być!
daumen.gif

Hajastan fajne kwiatuszki bardzo mi się podoba
lecker.gif

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Natalio torty bardzo fajne, a z czasem nabierzesz wprawy
icon_wink.gif
Księga ma ekstra kształt
icon_biggrin.gif

Sabuto różyczki ekstra
icon_biggrin.gif

Hajastan żadna beznadzieja, bo mi się bardzo podoba. Dla dzieci w sam raz
icon_biggrin.gif
Falbanki robię tą samą tylką co róże.

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy