Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
dzięki za słowa pocieszenia, ale jak zrobiłam tą masę to się załamałam
icon_redface.gif
, dzieci mnie pocieszałyi jak próbowały to mówiły,że w smaku jest dobra

Nat_alia

Member
Kwi 19, 2012
68
0
0
Niepotrzebnie posypałam książkę złotym barwnikiem. Przekombinowałam. Biszkopt na spodzie był lekko twardawy, ale da się zjeść. Na komunii zjedliśmy tylko księgę, a resztę tortu trzeba było rozdać
icon_smile.gif

Wreszcie po komunii. Już nie będę Wam tak zawracała głowy. Dziękuję Wszystkim za pomoc!

Załączniki

• IMG_0020cin.jpg
    IMG_0020cin.jpg
    109.6 KB · Wyświetleń: 0

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0

robiłam w piatek, umordowałam się jak nigdy. Dwie porcje śmietany poszły do śmietnika, jedna nie chciała mi się ubić i nagle się zważyła, druga zważyła się po dodaniu czekolady
baa.gif
. Dawno tak nie miałam
baa.gif

aa, i jeszcze okazało się, że już nie mam roślinnej, a byłam pewna że jeszcze mam
icon_redface.gif

aganieszka9

Member
Wrz 5, 2011
61
0
0
iva sabuto super juz sobie radzicie te niebieskie róże jestem pod wrażeniem sabuto ja to jestem daleko w tyle w temacie kremowych dekoracji ale za to masa mi sie coraz lepiej poddaje :D autko też super
Natalia super że sie nie poddałaś i skonczylaś torcik i chodz wiem że zawsze planuje czlowiek inaczej to inaczej z poczatku wychodzi to naprawde fajnie wyszedl dla mnie troche za duzo dekoracji bo ja nie lubie tyle na torcie ale super :D

aganieszka9

Member
Wrz 5, 2011
61
0
0
iva sabuto super juz sobie radzicie te niebieskie róże jestem pod wrażeniem sabuto ja to jestem daleko w tyle w temacie kremowych dekoracji ale za to masa mi sie coraz lepiej poddaje :D autko też super
Natalia super że sie nie poddałaś i skonczylaś torcik i chodz wiem że zawsze planuje czlowiek inaczej to inaczej z poczatku wychodzi to naprawde fajnie wyszedl dla mnie troche za duzo dekoracji bo ja nie lubie tyle na torcie ale super :D

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
aganieszka z masy cukrowej robisz?A ja noga z tej masy jestem czasem jakieś różyczki ulepię i to wsio. Róże niebieskie to kwestia tylki z tej 2D prawie same się robią.
icon_mrgreen.gif

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
tak przeglądam ten wątek i przeglądam, i pomału się załamuję, że nie potrafię takich cudeniek zrobić... A niedługo czeka mnie nie lada wyzwanie-muszę zrobić tort w kształcie zęba i to prawie jak prawdziwy ma być, trzonowiec z bruzdami
icon_rolleyes.gif
może jeszcze kształt jakoś wyrzeźbię, ale czym go pokryć najlepiej?
mniej więcej taki jak tu , chociaż pewnie bez korzeni no i z bardziej naturalnymi bruzdami
icon_wink.gif

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Iva ja na oko robię bo jak się przepisów trzymałam to mi nie wychodziły
icon_mrgreen.gif
tak na 5jaj daję 1 łyżeczkę proszku i nie pełną szklankę cukru, 1 łyżkę wody i 1łyżkę
oleju,a mąki nie wiem bo na wyczucie przesiewam przez sito bezpośrednio do jaj i reszty.

Beatko ten ząb który pokazałaś to masą cukrową jest pokryty ja się nie znam na tej masie to dziewczyny z wątku cukrowego by coś poradziły pewnie.

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
dzięki, ja tam też myślałam, że jakąś cukrową muszę zrobić... ( raz w życiu robiłam taką z pianek i tyle mojego doświadczenia w tym temacie)

aganieszka9

Member
Wrz 5, 2011
61
0
0
pewnie natalia z kazdego tortu czlowiek ma jakies nowe wnioski :d na przyszlosc tez tak mam ;d
co do zęba to spokojnie piankowa pokryjesz a wyrzeźbić kształ to naprawde nic trudnego kochana :D

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
BeataSz @ 4 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1298834tak przeglądam ten wątek i przeglądam, i pomału się załamuję, że nie potrafię takich cudeniek zrobić... A niedługo czeka mnie nie lada wyzwanie-muszę zrobić tort w kształcie zęba i to prawie jak prawdziwy ma być, trzonowiec z bruzdami
icon_rolleyes.gif
może jeszcze kształt jakoś wyrzeźbię, ale czym go pokryć najlepiej?
mniej więcej taki jak tu , chociaż pewnie bez korzeni no i z bardziej naturalnymi bruzdami
icon_wink.gif
Beatko, dla Yoanki? to już ???

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy