Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Jaki najlepiej poleciłybyście przepis na biszkopt do tortu?, wczoraj chciałam wypróbować przepis Iwci https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=267, na początku rewelacja wyrósł pięknie
lecker.gif
sprawdziłam wykałaczką był upieczony, ale po wystgnięciu opadł mi na środku,
icon_neutral.gif
a pod "skórką" biszkoptu był żadki jakby ktoś kogiel mogiel trochę wlał.
gruebel_2.gif

Nat_alia

Member
Kwi 19, 2012
68
0
0
Ja robię zawsze biszkopt siostry Anastazji
6 jaj
1 szklanka cukru kryształu
1 szklanka mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Wylać na formę do pieczenia. Piec w temp. 180sc około 35-40 min.

Elzunia

Well-known member
Kwi 8, 2011
5,180
594
113
dzieki za wskazowki, od dzis bede robila tak, ze na koncu naloze jeszcze jedna papilotke.jakos mi sie wydaje, ze te ladne papilotki to tak jakby kropka nad i.

Elzunia

Well-known member
Kwi 8, 2011
5,180
594
113
Iva, czy jest gdzies jakis tutorial jak zrobic taka lale? Przeczytalam wskazowki Elki ale nic w zab nie rozumie. Niedlugo bedzie okazja, moglabym pocwiczyc.
Twoja lala jest piekniusia.

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
Hajastan @ 20 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1305542Jaki najlepiej poleciłybyście przepis na biszkopt do tortu?, wczoraj chciałam wypróbować przepis Iwci https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=267, na początku rewelacja wyrósł pięknie
lecker.gif
icon_neutral.gif
gruebel_2.gif
Hajastan @ 20 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1305543Jaki najlepiej poleciłybyście przepis na biszkopt do tortu?, wczoraj chciałam wypróbować przepis Iwci https://www.cincin.cc/index.php?showtopic=267, na początku rewelacja wyrósł pięknie
lecker.gif
icon_neutral.gif
gruebel_2.gif
myslę, że wystarczyłoby gdybyś zapytala w jednym wątku, a nie w dwóch

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Tort na jutro na imieniny teściowej. Za gorąco jest ciężko się robiło i kolory na zdjęciu inne wyszły niż są.

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Doris Ty bardzo miła jesteś
bussi.gif
To śmietana roślinna i barwnik. Fajna ta śmietana. U mnie dziś okropnie gorąco i się śpieszyłam trochę
bo ze mnie pot to ciurkiem się lał.
icon_mrgreen.gif

doris71

Member
Lis 9, 2008
9,365
0
0
wentylator trzeba było ustawić, ja włączam i od razu chłodniej, ta śmietana mnie kusi, smaczna jest?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Trochę inaczej smakuje, moja koleżanka mówi,że jej śnieżkę przypomina tą w proszku. To tak jak by porównywać masło i margarynę, nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć.

subtelna30

Member
Sty 1, 2012
192
0
0
ja wczoraj spróbowałam tej śmietany ale było duszno u nas i trochę popłynęła , ale nawet czekolada topiła się trochę ehhh

a tak to wyglądało
werka.jpg

Załączniki

• werka.jpg
    werka.jpg
    23.6 KB · Wyświetleń: 0

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
ja nie mam możliwości spróbowania roślinnej, więc pozostaję przy tradycyjnej kremówce...
dziś bita śmietana z białą czekoladą
mniam.gif

...dekoracje - hmm... delikatnie mówiąc: dużo jeszcze ćwiczeń przede mną...
cry_1.gif

ew.JPG ewe.JPG

Załączniki

• ew.JPG
    ew.JPG
    72.8 KB · Wyświetleń: 0
  • ewe.JPG
    ewe.JPG
    81.3 KB · Wyświetleń: 0

Nat_alia

Member
Kwi 19, 2012
68
0
0
Witajcie
icon_smile.gif

Jutro są urodziny mojego synka, więc razem ze starszym synem zaplanowałam super tort spiderman
icon_smile.gif
Plany były ogromne. Siedziałam do 3:00 i miałam dość. Najpierw zrobiłam za niską klatkę piersiową, później głowa nie chciała się nijak trzmać
icon_sad.gif
wkońcu zrobiłam bez szyi i udało się
icon_smile.gif
głowa nie spada. Dziś obłożyłam masą ze śmietany, zrobiłam pajęczynki, oczy i jak patrzę to wygląda jak jakiś kosmita a nie człowiek pająk
icon_sad.gif
Zastanawiam się czy nie zdjąć tego kremu z głowy i nie sciąć jej jeszcze trochę no i poprawić oczy, bo są jakieś niekształtne i nie wiem czy nie za wysoko umieszczone, albo może za małe ? Już sama nie wiem. Tak mu się przyglądam i nie wiem... chyba zetnę tą głowę troszkę pod kontem. Jak myślicie? Jest sens? Boję się też że jak zacznę kombinować to jeszcze gorzej zepsuję
icon_sad.gif

Załączniki

• ufoman.jpg
    ufoman.jpg
    104.5 KB · Wyświetleń: 0

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy