Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Nic nie ścinaj jak Cię denerwują oczy to popraw na bardziej jak by trójkątne patrz tu

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Nat_alia

Member
Kwi 19, 2012
68
0
0
i poprawiłam
icon_smile.gif
. Trochę przycięłam, trochę dosztukowałam i oczy poprawiłam. Teraz ujdzie
icon_wink.gif
Jutro jeszcze troszkę go "poczyszczę" i rozjaśnię podstawę, bo całość jest przyciemna, a to przecież tort dla dziecka .

Załączniki

• IMG_0008.jpg
    IMG_0008.jpg
    101.9 KB · Wyświetleń: 0

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Nat_alia teraz super! Gratuluję determinacji
anbetung.gif
Drugi to już Ci wyjdzie jak w reklamie mówili z palcem w nosie! naprawdę Cię podziwiam za wytrwałość!
Ps. Całusy dla synka!

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Dzięki Malena
wink.gif
Dopiero jak patrzyłam na zdjęcie to do mnie dotarło,że lala patriotka mi wyszła biało-czerwona
icon_mrgreen.gif

Robiłam też kulę,ale za słabo śmietanę ubiłam bo jeszcze jej nie wyczułam.

Nat_alia

Member
Kwi 19, 2012
68
0
0
Dziękuję Sabuto w imieniu synka za buziaki
icon_smile.gif
Troszkę jeszcze rozjaśniłam podstawę od tortu i było ok. Nikt nie wiedział jak to miało wyglądać, więc myślą że tak właśnie miało być
icon_smile.gif

super te Twoje torciki
icon_smile.gif
A jeżeli chodzi o śmietanę to ja też jeszcze nie do końca mogę wyczyuć
icon_smile.gif
, przeważnie ubijam z mocno, ale wtedy dolewam trochę śmietany z kartonika jak radziła Anna5.
Dziewczyny tak sobie myślę, że dzięki Wam te moje torty zaczynają jakoś wyglądać. Jeszcze rok temu nie myślałam że uda mi się zrobić coś takiego. Co prawda ciężko było, ale jakoś wyszło. Przeważnie jak mi się nie udało, to się poddawałam i zostawało tak jak było
icon_smile.gif
Teraz wiem, że wszystko można zrobić i poprawić. Wielkie Dzięki!

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
Można w misce, w formie na babkę z kominem lub bez, można tez składać z kawałków i ostrugać później całość odpowiednio.

Anna5

Member
Sty 31, 2011
434
0
0
Dziewczyny ale ślicznych tortów narobiłyście, zwłaszcza lale i spider mi się podoba. Taki spiderman to już coś, gratuluję
icon_biggrin.gif

Załączniki

• Zdj_cie0946.jpg
    Zdj_cie0946.jpg
    213.1 KB · Wyświetleń: 0
  • Zdj_cie0964.jpg
    Zdj_cie0964.jpg
    226.1 KB · Wyświetleń: 0

Elzunia

Well-known member
Kwi 8, 2011
5,180
594
113
Sabuto torcik piekny. Kliknij prosze co jest w srodku i czym trzeba wysmarowac torcik zeby trzymaly sie takie rozyczki.

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Elzunia @ 24 Jun 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1307207Sabuto torcik piekny. Kliknij prosze co jest w srodku i czym trzeba wysmarowac torcik zeby trzymaly sie takie rozyczki.
Piekę biszkopt jak na roladę i nim wykładam miskę i potem do środka wlewam bitą śmietanę z galaretką i zatykam resztą ciasta.
Po schłodzeniu wywracam na paterę i ozdabiam bitą śmietaną najpierw cienko smaruję,a potem wyciskam róże i się dobrze trzyma.
Zdjęć środka nie mam bo rozdaję torty
icon_mrgreen.gif
.Można tort robić tak jak tu

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Elzunia

Well-known member
Kwi 8, 2011
5,180
594
113
Wczoraj upieklam moj pierwszy tort. Torty juz pieklam ale nigdy nie nazywalam tego tortem tylko przekladany biszkopt. No wiec wczoraj upieklam tort z masa zabaglione i zrobilam mase cukrowa do tego. wszystko wyszlo fajnie jak sie nalezy ale problem mialam z umocowaniem rozyczek na tej masie cukrowej. Gdyby nie to, ze byla juz polnoc to pewnie poprosila bym was o pomoc . W koncu przyklejalam bialkiem. I trzyma sie. A czym wy przyklejacie? (to tak na przyszlosc)

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy