Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

Iva

Member
Wrz 13, 2004
9,428
1
0
wygląda super, a jak smakuje
gruebel_2.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Dzięki bo to z samych białek zdaje się jest żeby kolorki były fajne i zastanawiałam się czy ciasto nie jest gąbczaste.

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
dziewczynki smakuje dobrze, ja dałam do przełożenia cream cheese, żeby nie był zbytnio mdły...
choć powiem szczerze, że dużo to się go nie da zjeść, jest bardzo syty
icon_mrgreen.gif

mimo wszytsko - zostało już po nim tylko wspomnienie
rofl.gif
rofl.gif

przepis brałam z TEJ STRONKI

a tu fotka ciasta, które dało mi się we znaki!!!
wreszcie dostałam od mamy solenizanta kilka fotek:

laksh.jpg

i babeczka (jedna ze stu wtedy zrobionych!)
babka.jpg

Załączniki

• laksh.jpg
    laksh.jpg
    83.2 KB · Wyświetleń: 0
  • babka.jpg
    babka.jpg
    44.1 KB · Wyświetleń: 0

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
ale upał, śmietana mi płynęła jak nie wiem co, zwłaszcza jak wyciskałam kilka razy musiałam wkładać rękaw do lodówki i odczekać chwilę, tort czapka NEW ERA nie za bardzo mi wyszedł, ale to dla domowników

1111111.jpg

Załączniki

• 1111111.jpg
    1111111.jpg
    328.5 KB · Wyświetleń: 0

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
Dzięki
bussi.gif
, znaczek New Era zrobiłam z lukru plastycznego który na 2 dzień mi okropnie popłyną, mimo,że siedział cały czas w lodówce (może było za wilgotno?), wiem,że pisze tu gdzie nie trzeba, ale może wiecie jak przetrzymują torty lukrowe, albo w części lukrowe,żeby nic nie płynęło
gruebel_2.gif

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
A co to za masa była ta różowa bo lukier lub masa cukrowa na śmietanie puszcza wodę i nie ważne gdzie się trzyma i tak popłynie. Cukrowe dobrze zachowują się na masie z masłem.

Hajastan

Member
Maj 1, 2012
528
0
0
cały tort pokryłam najpierw masą budyniowo-maślaną i myślałam że jak tak dobrze się przykleiło to super, no ale gwiazdeczki robiłam masą śmietanową, dzięki Sabyto
cvety.gif
cvety.gif
teraz już będę wiedziała, a kolor miał być czerwony, a wyszedł różowy, może powinnam użyć innych barwników, ale miałam tylko w proszku.

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
a czarnego też trzeba tak dużo dawać? i jaki lepiej w żelu czy proszku ( do masy cukrowej), żeby był intensywnie czarny, albo intensywnie czerwony?

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy