Slodki makijaz czyli poskromienie tortow

adrijah

Member
Maj 18, 2007
2,668
16
38
BeataSz @ 9 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1314029a czarnego też trzeba tak dużo dawać? i jaki lepiej w żelu czy proszku ( do masy cukrowej), żeby był intensywnie czarny, albo intensywnie czerwony?
ja w zeszłym roku robiłam z masy cukrowej czerwone różyczki i na 1kg masy poszła mi może jedna łyżeczka proszku, chyba nawet nie i masa była intensywnie czerwona. Oprócz niej też my, stół, podłoga wokół itd ;)
 

sabuto

Member
Mar 23, 2012
6,305
0
36
Barwniki różnie się zachowują w zależności jakie produkty barwimy inaczej tym samym barwnikiem zabarwi się masa cukrowa,a inaczej śmietana. Masa cukrowa zabarwi się intensywniej niż śmietana. Barwniki w żelu mogą rozrzedzić masę cukrową i wtedy trzeba dodać cukru pudru.
 

BeataSz

Member
Wrz 23, 2004
10,244
3
38
dzięki, chociaż właśnie zauważyłam, że nie w tym wątku zadałam pytanie
icon_mrgreen.gif
, na szczęście Wy się znacie na wszystkim, i na kremach, i na masach cukrowych
icon_smile.gif
 

Cinka

Member
Maj 5, 2006
30,543
13
38
BeataSz @ 9 Jul 2012 napisał:
index.php?act=findpost&pid=1314029a czarnego też trzeba tak dużo dawać? i jaki lepiej w żelu czy proszku ( do masy cukrowej), żeby był intensywnie czarny, albo intensywnie czerwony?
Ja nie robiłam jeszcze takich intensywnych kolorów - ale czytałam że dziewczyny często nie barwią masy tylko rozpuszczają troszkę barwnika w alkoholu i małym pędzelkiem malują te części które mają być tak kolorowe bardzo - alkohol paruje, a powierzchnia jest baaaardzo czerwona, czy czarna i błyszcząca.
Ciężko znaleźć na szybko zdjęcia ale znalazłam np takie https://www.cincin.cc/index.php?s=&show...t&p=1178390 Elmo został tak pomalowany.
 
Ostatnią edycję dokonał moderator:

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
niedługo zawitam w Polandii, więc może i ja kupię sobie inne podkłady niż tutaj mam do wyboru
icon_smile.gif


i jeszcze tak przed-urlopowo napiekłam cupcaków
icon_smile.gif


cupcakes.JPG
cupcakes2.JPG
cupcakes3.JPG
 

Załączniki

  • cupcakes.JPG
    cupcakes.JPG
    79 KB · Wyświetleń: 0
  • cupcakes2.JPG
    cupcakes2.JPG
    76 KB · Wyświetleń: 0
  • cupcakes3.JPG
    cupcakes3.JPG
    63.3 KB · Wyświetleń: 0

malena h

Member
Wrz 11, 2011
335
0
0
tak Sabuto, masz rację, to jest biała czekolada... taka posypka
icon_smile.gif

sam krem też jest mieszanką kremów: z białej i mlecznej czekolady - w różnych proporcjach
icon_smile.gif
 

kasie

Member
Lip 18, 2012
11
0
0
Hej wszystkim jestem tu nowa. Imponują mi wasze wypieki, ja sama jestem bardzo lubie robić torty. Jestem początkująca ale ambicje mam wielkie. Mam nadzieje że wiele się od was nauczę.
 

aganieszka9

Member
Wrz 5, 2011
61
0
0
Witajcie kochane same cuda znowu tworzycie malena ta twoja bomba kaloryczno czekoladowa mówi do mnie weź jedź tam i zjedz heh a potem tyłek rośnie :D

ja na urodziny synalka pod koniec czerwca wyskrobałam taki :D z bitej i drugi z cukrowej
 

Załączniki

  • 1.jpg
    1.jpg
    95.3 KB · Wyświetleń: 0
  • 2.jpg
    2.jpg
    8.8 KB · Wyświetleń: 0
Ostatnią edycję dokonał moderator:

bumelka

Member
Sie 28, 2011
539
0
0
Jak zwykle jestem pod wrażeniem Waszych tortów.Ja też się trochę pobawiłam tylkami.Czekając na tylkę 2D trochę poćwiczyłam.Oczywiście śmietana lekko się przebiła ... brak mi jeszcze wyczucia.
Ten jest orzechowy cały i w przekroju...niestety mało apetyczny wygląd
icon_mrgreen.gif

_1050683.jpg _1050686.jpg
a ten śmietanowy z truskawkami
DSC_5881.jpg DSC_5886.jpg


 

Załączniki

  • DSC_5881.jpg
    DSC_5881.jpg
    59.8 KB · Wyświetleń: 0
  • DSC_5886.jpg
    DSC_5886.jpg
    58.8 KB · Wyświetleń: 0
  • _1050683.jpg
    _1050683.jpg
    60.9 KB · Wyświetleń: 0
  • _1050686.jpg
    _1050686.jpg
    66.7 KB · Wyświetleń: 0
 

Automat do kawy

Jeśli podoba Ci się forum i chciałbyś nas wesprzeć, po prostu kup nam kawę.

W ramach podziękowania zmienimy Twoje konto na wolne od reklam.

:coffee:

Do ekspresu do kawy